Photo: Bridget Samuels/Flickr

Poroci Los Angelesa

Branič Los Angeles Kingsa, Slava Vojnov dobio je kaznu zatvora u trajanju od 90 dana zbog nasilja u obitelji i uvjetnu kaznu u raspletu događaja iz listopada nakon svađe sa svojom ženom.

25-godišnji Rus bio je suspendiran na neodređeno od strane NHL-a, trebao je biti izveden pred suca 6. srpnja, no priznao je krivnju za nanošenje lakših tjelesnih ozljeda svojoj supruzi. Tužitelji tvrde da je Vojnov udario svoju ženu Martu Varlamovu 19. listopada 2014. na zabavi za Noć vještica te kasnije toga dana je udario nogom i davio u njihovu domu u Redondo Beachu.

Policajac iz Redondo Beacha potvrdio je priču, navodeći kako mu je Marta sve ispričala u bolnici. Dodao je kako Slava nije prestao dok je nije gurnuo u televizor te je tako posjekla glavu i morala na šivanje.

Varlamova je kasnije ublažila iskaz i tvrdila da ne vjeruje kako ju je muž htio ozlijediti.

Osim 90 dana zatvora, sudac Višeg suda u Los Angelesu Eric C. Taylor osudio je Slavu Vojnova i na 8 sati dobrovoljnog društvenog rada te cijelogodišnji tečaj za rehabilitaciju nasilnika u obitelji. Također, dobio je uvjetnu kaznu od tri godine.

Slava Vojnov vlasnik je dva Stanley Cupa, a Kingsi su kažnjeni u prosincu sa 100 000 dolara jer su mu dozvolili da trenira dok je bio pod suspenzijom.

Nikad dosadno u L.A.-u

Kako u Gradu anđela nikad ne bi bilo dosadno pobrinuo se i Mike Richards. Iako su Kingsi bili u pregovorima s Edmonton Oilersima i Calgary Flamesima u vezi eventualnog tradea, generalni menadžer povukao je kočnicu i obustavio razgovore.

Razlog? Mike Richards ulovljen je na američko-kanadskoj granici s prepisanim lijekom oksikodonom. Službenici NHL-a obaviješteni su o tome, a goni ga kanadska policija. Oksikodon je jak lijek protiv bolova.

Zbog kanadskih zakona o privatnosti, kanadski službenici ne smiju komentirati slučaj, a u Los Angelesu su brzo reagirali i raskinuli ugovor s Richardsom te obustavili pregovore oko eventualnog tradea.

Iz Udruge igrača poručili su kako još pregledavaju dokazni materijal prije očitovanja, a kanadska policija zasad nije podigla optužnicu.

Photo: Bridget Samuels/Flickr