Thomas Larkin / photo by Andrea Rastowsky

Medvjedi bez bodova u Innsbrucku

Zagrebački Medveščak doživio je i treći poraz u tri utakmice. Ovog puta bolji je bio Innsbruck, koji je odličnom prvom trećinom od 3:0 zapečatio sudbinu Medvjeda na zapadu Austrije. Innsbruck tako ostaje neporažen i zasjeo je na drugu poziciju na tablici preskočivši Linz i Villach. Medvjedi su još uvijek bez pobjede i s jednim bodom ispred Red Bulla koji je nakon tri kola bez ijednog boda.
 
Već na samom početku susreta Innsbruck je krenuo oštro, no propustili su realizirati par izvrsnih prilika. Medvjedi su se u tim trenucima branili i pokušavali uloviti ritam susreta. U prvih deset minuta Medvedi su imali čak 6 minuta isključenja, a domaćin je iskoristio priliku u 8. kada je Tyler Spurgeon pogodio s igračem više. Morski psi su nastavili gristi kao i do pogotka, te krajem trećine, u 18. i 20. minuti poentirali preko Mitcha Wahla i Johna Lammersa za visokih 3:0.
 
Medvjedi su se kao da su pogonjeni dizelom probudili u drugoj trećini i u situaciji s igračem više na 3:1 smanjio je Tyler Morley. Igrala se 23. minuta. Stanje snaga se malo izjednačilo, Medvjedi su odgovarali na napade Innsbrucka, ali izostalo je preciznosti. Ostaje osjećaj da Medveščaku nedostaje onaj istinski strijelac pred vratima protivnika.
 
U posljednjoj dionici prekršaj Tere Koskirante okarakteriziran je kao kazneni udarac, no srećom Andrew Yogan bio je neprecizan i Gašper Krošelj je iz tog dvoboja izašao kao pobjednik. Medvjedi, s druge strane, nisu pronašli lijek protiv Patricka Nechvatala na vratima domaćih a u nekoliko prilika ispriječila se i stativa.
 
Gašper Krošelj susret je završio s 31 obranom, a najučinkovitiji igrač na susretu bio je John Lammers s golom i asistencijom.
 
Četvrto kolo nastavlja se već u nedjelju, a Medvjedi gostuju kod sedmoplasiranog Dornbirna. Innsbruck sljedećim susretom zatvara četvrto kolo u utorak u Grazu.
 
EBEL, 3. kolo
INNSBRUCK – MEDVEŠČAK 3:1 (3:0, 0:1, 0:0)
Olympiahalle, Innsbruck
Gledatelja: 2000
 
1:0 – Spurgeon (07:48 Lammers, Lindner) PP1
2:0 – Wahl (17:32 Clark, Yogan) GWG
3:0 – Lammers (19:41 Wehrs, Pedevilla)
3:1 – Morley (22:27 Perkovich) PP1
 
ISKLJUČENJA: 12-16
UDARCI NA GOL: 34-37
 
INNSBRUCK: Nechvatal, Swette – Saringer, Lindner, Pedevilla, Guimond, Ouellet, Wehrs – Schramm, Bishop, Yogan, Mychan, Lammers, Paulweber, Wahl, Šedivý, Spurgeon, Schennach, Clark, Teschauer.

 

MEDVEŠČAK: Krošelj, Rosandić – Čepon, Deutsch, Kudělka, Pöyhönen, Privitera, Jarčov, Tikkanen, Boivin – Zanoški, Rajsar, Puskarich, Olden, Aviani, Brine, Koskiranta, Morley, Netík, Janković, Šimšič, Perkovich.

Photo: Andrea Rastowsky