Popovic za pobjedu sekundu i pol prije kraja produžetaka

Krume Ivanovski/KHL.hr

Krume Ivanovski/KHL.hr

 

DOM SPORTOVA – S 1.5 preostalom sekundom u produžetcima je Mark Popovic zabio za pobjedu Medveščaka nad Sočijem od 3:2.

Spoticanje Kurtisa McLeana nakon 14:02 minute u prvoj trećini je dovelo Soči do situacije s igračem više, kada je minutu i 17 sekundi nakon početka kazne iz prve Andre Petersson opalio s desne strane leda za 1:0 Sočija.

Vodstvo Sočija nije dugo trajalo. Od gola Sočija je prošlo 46 sekundi, a onda Mark Flood odličnim dodavanjem pronašao Edwina Hedberga, koji je sam potegnuo prema Popperleu na golu Sočija te mu kroz noge zabio za 1:1.

Nakon 5:14 minuta druge dionice, James Wright je u zoni Sočija pronašao odbijeni pak Brandona Segala te poslao pak u gol gostiju za vodstvo Medvjeda od 2:1.

Sredinom druge trećine su se Nathan Perkovich i Andre Petersson našli u sukobu interesa ispred klupe Medveščaka, a iz sukoba je Petersson izvukao najkraći kraj.

Pet minuta i 38 sekundi isteka vremena u drugoj trećini se Bill Thomas uputio ka klupi za kažnjene zbog ometanja golmana, a samo 21 sekundu nakon početka powerplaya je Soči Emmertonovim solo prodorom koji je uslijedio golom vratio utakmicu u egal.

Obje momčadi su u zadnju trećinu ušli loveći vodstvo. Medveščak je imao dvije situacije s igračem više, no penalty kill Sočija je održao nulu.

Soči je, pak, uspio progurati pak preko gol-crte, no gol za 3:2 gostiju nije bio priznat jer je pak bio gurnut nogom.

Andre Petersson je 22 sekunde prije isteka vremena u zadnjoj trećini ponovo stavio Medveščak u situaciju s igračem više, koja se produžila u produžetke.

S igračem više su Medvjedi ušli u dodatnu dionicu igre, no gola za pobjedu nije bilo. Leopardi iz Sočija su sredinom dodatne dionice već bili u slavlju, no između njih i pobjede je stajala stativa.

Kada su svi mislili da će utakmica iz produžetaka u raspucavanje, Mark Popovic je mislio suprotno. S 1.5 preostalom sekundom na semaforu je Popovic zatresao mrežu iza Andreja Gavrilova za pobjedu Medveščaka od 3:2.