Photo by Krume Ivanovski / KHL.hr

Pokreće se European Rookie Cup

Nakon pokretanja EBJL-a (U18) i EBEL Young Stars lige (U20), iz vrhovništva EBEL lige dolazi potvrda onoga o čemu se duže vremena špekuliralo, a to je pokretanje European Rookie Cup natjecanja za igrače do 16 godina.

I dok U18 i U20 lige čine momčadi, s izuzetkom Medveščaka, iz zemalja koje su članovi i seniorskog EBEL-a, Rookie Cup će imati i predstavnike Njemačke, Italije, te pomalo iznenađujuće Bosne i Hercegovine. Ukupno 16 momčadi s time da iz jedne zemlje sudionice može biti najviše četiri momčadi. Sistem natjecanja bi trebao biti vikend-turnirski, a pobjednci istih će nastupiti na finalnom turniru za prvaka.

Tko će nastupati ?

Premda sudionici Rookies Cupa nisu obznanjeni za očekivati je da bi Austrija i Slovenija mogle imati najveći broj klubova koje ne treba posebno predstavljati. Hrvatski predstavnik bi trebao biti Medveščak koji će pod svojim grbom objedniti sve najbolje igrače iz tri zagrebačka kluba. Najveće nepoznanice su predstavnik Bosne i Hercegovine, te njemačke momčadi. Zbog blizine ostalim zemljama sudionicama ne bi nas iznenadilo da to budu sastavi iz južnih njemačkih pokrajina, gdje su i stacionirana tradicionalna hokejaška mjesta poput Bad Tolza, Kaufberena, Fussena i Rosenheima. Gdje su nestale momčadi iz Srbije, ostaje nepoznanica.

Photo by Krume Ivanovski / KHL.hr