Photo: Bridget Samuels / Flickr.com

Počele pripreme za novu NHL sezonu!

Početkom listopada počinje nam nova NHL sezona što znači da su trening kampovi polako počeli. Svi „rookies“-i već sudjeluju u pripremama i evaluaciji, a iskusni veterani će se priključiti svojim momčadima za koji dan.

U tijeku je sada već tradicionalni pripremni turnir za mlade hokejaše u Traverse Cityju gdje sudjeluje 8 momčadi: Carolina Hurricanes, Chicago Blackhawks, Dallas Stars, Detroit Red Wings, Columbus Blue Jackets, Minnesota Wild, St.Louis Blues i New York Rangers. U sljedećih 2-3 tjedna će se oblikovati „rosteri“ NHL ekipa. Velika većina mladih hoejaša će se vratiti u svoje matične juniorske klubove nakon kampova, neki će sezonu započeti u AHL-u, a neki će odmah dobiti priliku u NHL-u.

Gotovo je sigurno da će se najviše pratiti talentirani dvojac s ovogodišnjeg drafta: McDavid i Eichel. McDavid je već zaigrao u pripremnoj utakmici za Edmonton i odmah upisao gol i asistenciju, dok je Eichel u debiju za Buffalo upisao asistenciju. Osim mladih hokejašaja, iskusni hokejaši koji su trenutno bez ugovora će se putem probe pokušati izboriti za svoje mjesto u momčadi. Od poznatijih veterana to su: Derek Roy (Washington), Daniel Paille i Jan Hejda (Chicago), Martin Havlat (Florida), Thomas Fleischmann (Montreal), Sergej Gončar (Pittsburgh), Brad Boyes (Toronto). Za razliku od njih češki hokejaš Jiri Tlusty je imao ponude 5 NHL klubova za dolazak na probu no sve ih je odbio i poručio da ide u KHL ako ne dobije godišnji ugovor.

Winnipeg Jets forward Brendan Lemieux was put on time-out today during their game against the Vancouver Canucks.

Posted by Complete Hockey News on Sunday, 13 September 2015

Photo: Bridget Samuels / Flickr.com
Piše: Antonio Ljubić