Photo: EQ Image, Melanie Duchene

Pirati postali doktori

U ledenoj dvorani u češkom Chomutovu u nedjelju 22. siječnja na led su isklizali liječnici u bijelim kutama. Naravno, nije se radilo o pravim liječnicima ni o pravim kutama, već su igrači lokalnih Pirata igrali za chomutovsku bolnicu.

Bijeli dresovi bez reklama doista su nalikovali na prave liječničke kute. Igrači su se u njima odlično zabavili, bili su poslije susreta oduševljeni idejom, a nakon utakmice dresovi su ponuđeni na dražbu. Novcem koji se prikupi klub će pomoći lokalnoj bolnici kupiti novi opremu za novi centar za mamografiju.

“Razmišljam o tom da kupim svoj dres. Sviđa mi se kao lijepi suvenir a uz to je i za pravu stvar”, rekao je češkom portalu iDnes.cz kapetan Chomutova Michal Vondrka.

“Stapali smo se s ledom. Nema veze. Kad ćemo sljedeći put igrati u kravatama?”, složio se s kapetanom napadač Marek Tomica.

Osim novca, klub je bolnici podijelio 200 karata, u dvorani su navijači mogli vidjeti kako izgledaju kola hitne pomoći i pokoja intervencija, dijelili su se vaučeri za preglede, učila se prva pomoć.

Igrači se nisu zabavili samo na ledu.

“Kabina je bila uređena kao ordinacija, Vondrka je bio naš primarius”, kroz smijeh priča Vladimir Ružička mlađi. Marek Tomica postao je “veterinar”: “Otac uzgaja kuniće pa me dečki zafrkavaju.”

Bivši češki izbornik a sada glavni trener Pirata Vladimir Ružička stariji žalio je što se i treneri nisu mogli odjenuti u kute: “Nisu nam dali kute, sigurno bih je odjenuo.”

 

Photo: EQ Image, Melanie Duchene