peverley

Peverley objavio mirovinu

Dallas, TX – Rich Peverley pozdravio se s aktivnim igranjem hokeja. Danas je objavio da odlazi u igračku mirovinu, ali neće se udaljiti od voljenog mu sporta jer je odmah pojačao stručni stožer svojeg bivšeg kluba – Dallas Starsa.

Iako su mu samo 33 godine i odigrao je tek devet sezona u NHL-u Rich se odlučio povući iz hokeja. U svojoj karijeri nosio je dresove Predatorsa, Trashersa, Bruinsa s kojima je osvojio i Stanley Cup, te je svoju posljednju sezonu proveo u Dallasu. U svojih 442 susreta u NHL upisao je 241 bod (84+157).

Želimo čestitati Richu i njegovoj obitelji na njegovoj velikoj igračkoj karijeri i radujemo se njegovu doprinosu u novoj ulozi. – Jim Nill, generelni manager Starsa.

U priopćenju se doznaje da će mu nova uloga biti nadzor nad razvojem mladih, draftiranih igrača Dallasa.

Nisu se samo Starsi pojačali u nadzoru nad mladim igračima, i New York Rangersi su zaposlili svog bivšeg kapetana i legendu kluba Chrisa Drurya. Drury će kao i Peverly imati ulogu u nadzoru nad razvojem mladih, perspektivnih igrača koje su draftirali Rangersi, a glavninu posla trebao bi obavljati na relaciji Hartford Wolfpack (AHL filijala Rangersa) – New York Rangers.

Drury je za razliku od Peverleya karijeru završio u sezoni 2010/11. Zaokruživši time sjajnu karijeru od 892 NHL utakmice i 615 bodova. Osim Rangersa kapetan je bio u Sabresima, a zamjenik kapetana u Coloradu, a nosio je još dres Flamesa. Iza sebe ima i 3 Olimpijska turnira, te četiri Svjetska prvenstva.

Photo by slidingsideways/flickr.com