SS Youtube

Pavelcu prvi shutout u češkom gaženju Austrije

Iz Praga Alan Ilijić: Reprezentacija Češke napokon je povezala dvije pobjede te tako svojim navijačima uvelike uljepšala ionako sunačni praški petak. Utakmica je bila u znaku OndřejaNěmca koji je upisao pogodak i asistenciju te Pavelca, koji je upisao shutout. Austrija je pala u drugoj trećini, a konačan rezultat bio je 4-0.

Iako u prvoj trećini nije bilo pogodaka, ne može se reći da je bila dosadna. Već u 47. sekundi Jakub Voráček morao je na klupu za kažnjene zbog udarca palicom. Nakon prilično sterilnog powerplaya Austrije, Konstantin Komarek imao je na isteku 3. minute priliku, ali otišlo je tijesno pored gola.

Od sredine dionice počela je žestoka opsada austrijskih vrata, ali Tomáš Hertl, Jakub Nakládal, Roman Červenka i Jaromír Jágr nisu uspjeli prevariti Bernharda Starkbauma, koji je ulazeći u susret bio na visokih 95.12% obrana. Česi su do kraja pritiskali, ali na odmor se otišlo bez pogodaka.

U drugoj trećini je, zato, uslijedio remont. Česi su pritisli jako i visoko, Austrijance tjerali na greške, imali u jednom trenutku čak i 5-na-3. Ništa od navedenog nije bilo dovoljno dok polovicom trećine Ondřej Němec nije pogodio za 1-0 na dodavanje Dominika Simona. Němcu je to treći gol na prvenstvu, nakon što je dva zabio dan ranije.

Do tog trenutka Austrijanci su uputili svoja dva udarca na vrata Ondřeja Pavelca, koji je preuzeo “jednicu” od Alexandra Saláka. Česi su u drugih 20 minuta na vrata Austrije pucali nevjerotnih 22 puta!

S ogromnim pritiskom su nastavili i dalje, do kraja perioda. Urodilo je to i plodom, pa su tako Martin Zaťovič i Vladimír Sobotka povisili na 3-0, za nešto lagodniji ulazak u posljednju dionicu.

U posljednjoj trećini na vrata je stao René Swette, ali nije se proslavio. Na 4-0 povisio je Jakub Voráček, nakon samo sedam sekundi treće trećine. Najbolju priliku i highlight trećine imao je Jaromír Jágr u solo prodoru, izbacio jednog braniča, napravio piruetu, ali nažalost nije uspio okititi pogotkom.

Na kraju su Česi slavili bez primljenog pogotka, Ondřej Pavelec upisao je prvi shutout na turniru. Austrijanci su natpucani 42-12.

Photo: Screenshot / Youtube