Panthersi srušili rekord NHL-a u raspucavanju, Capitalsi sudjelovali

Utorak navečer bio je rezerviran za utakmicu između Florida Panthersa i Washington Capitalsa. Utakmica je igrana u Miamiju, a sva trojica gledatelja, kao i nekoliko navijača Ovečkina koji su utakmicu pratili u prijenosu, utakmicu će pamtiti zauvijek.

20 puta izmjenili su se igrači Washingtona i Floride u raspucavanju sve dok Nick Bjugstad nije postigao pobjednički pogodak za Floridu. U dvadeset krugova raspucavanja svaki igrač je barem jednom pucao, a ukupno je pucano 40 puta i postignuto 11 golova u preko 20 minuta. Kad su momčadi iskoristile sve igrače za izvođenje kaznenog udarca, još jednu priliku dobili su Nicklas Backstrom, Alex Ovechkin, Jussi Jokinen i Bjugstad.

Do utorka rekord najdužeg raspucavanja u NHL-u držali su New York Rangers i Washington Capitals. Nakon 15 krugova raspucavanja, pobjednički pogotak je tada postigao Marek Malik, igrač koji trenutno igra za Innsbruck u EBEL ligi. Malikov pobjednički gol i dan danas slovi kao jedan od najboljih kaznenih pogodaka svih vremena.