Aaron Palushaj, Photo by Krume Ivanovski / KHL.hr

Palushaj odlazi, novi igrač je u Brlogu!

Aaron Palushaj već je bivši. Američki reprezentativac albanskog podrijetla Palushaj napušta zagrebački klub. Novo odredište mladog Palushaja je Jekaterinenburg i Avtomobilist gdje će se skrasiti uz kanadskog reprezentativca i odabira prvog kruga drafta Gilberta Brulea.

Palushaj je u Zagreb stigao početkom rujna, odigrao je 25 utakmica u kojima je skupio 12 bodova (3G, 9A). Uz pomalo skroman učinak od 0,48 bodova po utakmici, Palushaj pakira kofere put Jekaterinenburga. Koliko će se snaći u Rusiji, ostaje za vidjeti. Naime, Palushaju nitko ne osporava talent, no ipak se očekivao veći bodovni učinak na ledu.

Kao zamjena za Palushaja u Zagreb dolazi Krys Kolanos, odabir prvog kruga na NHL draftu 2000. za Arizona Coyotes. Kao 19. pick Kolanos je bio odabran ispred Kronwalla, ali i bivšeg igrača Medveščaka Kurtisa Fostera (40. odabir), kao i ruskog reprezentativca Ilje Brizgalova.

Kolanos je visok (191cm), jak napadač. Kolanos nije “grinder”, nije “power forward”. Kolanos nije asistent, Kolanos je čisti strijelac. Kao takav, biti će odličan dodatak Medveščaku, baš zato jer u Zagrebu nedostaje takav igrač. Proteklih sezona takvi su igrači bili Cheechoo, ali i Greentree i Buck. Kolanos je u proteklih godinu dana odigrao samo 8 utakmica i to za Torpedo (1G, 0A, 20PIM), dok u karijeri bilježi 161 utakmicu u NHL-u, te čak 362 utakmice u AHL-u (0,93 PPG).

Kolanos je veliki igrač (191 cm op.a.) s odličnim klizačkim sposobnostima. U posljednjih 107 AHL utakmica upisao je 111 bodova, a uz to ima i 150 odigranih NHL utakmica. Prošle sezone je igrao za Torpedo tako da mu je KHL dobro poznat i vjerujemo da će biti dobra zamjena za Palushaja, rekao je sportski direktor Medveščaka Aaron Fox.

Palushaj je imao ugovor koji mu dopušta da ode u drugi KHL klub za bolju cijenu te je odlučio iskoristiti tu opciju. Cijenimo što je došao u naš klub i profesionalno odradio svoj posao. Palushaj je za Medveščak postigao tri pogotka, i to sva tri na powerplayu, te 12 bodova u 25 utakmica”, rekao je Fox.

Photo by Krume Ivanovski / KHL.hr