Mark Popovic

Photo by Krume Ivanovski / KHL.hr

Otkriveni grijesi Medveščaka: Samo za prošlu sezonu duguju 4 milijuna kuna!

Prema pisanju Hockey Vip’s Magazina, Medveščaku su iz prošle sezone ostali veliki dugovi. Cijela saga s Markom Dekanichem zabavljala je mnoge preko društvenih mreža, da bi sada na kraju se objavila istina o dugovima. Barem ono što tvrdi hokejaški magazin.

Oni tvrde da u rukama imaju kopiju odluke Disciplinske komisije KHL-a, a u njoj stoji kako Medveščak duguje 600.000 dolara (4.1 milijun kuna) igračima za prošlu sezonu. Čak 12 igrača prijavilo je Medvjede ligi, a ovaj podatak definitivno ne ide u čast Medveščaku. Naravno, ukoliko je istinit. No, ne znamo zašto bi kolege izmišljale svote i dugove. Prema njima, Medveščak igračima duguje razne svote, od 13.618 (93.000 kuna) do 71.970 dolara (500.000 kuna).

Kojem to igraču duguju čak pola milijuna – nije poznato. Jasno je samo kako klub do kraja rujna nije isplatio dugove igračima za prošlu sezonu, a već toliko puta spominjani vratar Dekanich je otkrio kako još nikakav financijski poguranac nije stigao iz Zagreba na račune igrača.

Klub nas nije obavjestio o odluci Disciplnske komisije niti o bilo čemu. Pokušao sam kontaktirati i sindikat igrača, ali nije bilo odgovora s njihove strane. Nakon svega, mislim da klub se ne pridržava nikakvih pravila i odluka. Nešto je čudno u cijeloj priči“, ističe Dex i dodaje: “Vjerujem da će pokušati se izvući na neki način. Ignoriranjem ili odgađanjem isplate sve dok klub ne bankrotira i napusti ligu, a tada će sav novac nestati. Tako će uspjeti u svom cilju i na neki način će zeznuti sve.”

Photo by Krume Ivanovski / KHL.hr