Osvajač DEL-a ponovo na klupi NHL-a

BOSTON - Momčad Boston Bruinsa prati utakmicu doigravanja u NHL-u protiv Montreal Canadiensa 27.4.2011. u TD Gardenu (Slidingsideways/Flickr)

BOSTON – Momčad Boston Bruinsa prati utakmicu doigravanja u NHL-u protiv Montreal Canadiensa 27.4.2011. u TD Gardenu (Slidingsideways/Flickr)

Nakon što su osvojili naslov prvaka Njemačke, Adlerima iz Mannheima je uslijedio egzodus u NHL. Prvo je napadač Matthias Plachta potpisao jednogodišnji ugovor s Arizona Coyotesima, pridružujući se sunarodnjaku Tobiasu Riederu, a sada je glavi trener prvaka DEL-a ponovo zasjeo na klupu NHL-a kao pomoćni trener.

Geoff Ward je na klupi Boston Bruinsa proveo sedam sezona prije nego što se 2014. uputio u Njemačku, a u tih sedam sezona je Bruinsima 2011. osvojio Stanley Cup, dok su mu drugi naslov prvaka NHL-a 2013. u finalu uskratili Chicago Blackhawksi. U Mannheimu je od Adlera napravio najbolju momčad regularnog djela sezona te ih doveo do prvenstva, čime je zaslužio titulu Trenera godine. U sezoni 2015/16 će zasjesti na klupu New Jersey Devilsa kao pomoćni trener Johnu Hynesu. U redovima Mannheima je za njega igrao i bivši bek Medveščaka, veteran NHL-a, Kurtis Foster.