Oilersima još jedan prvi pick

  

U hokeju treba imati sreće. Neki ju imaju na ledu, dok je neki imaju van leda. Oni s trenutno najviše sreće van leda su Edmonton Oilersi. 

Od 2010. su na NHL Draftu tri puta za redom imali prvi ukupni izbor (2010 Hall, 2011 Nugent Hopkins, 2012 Yakupov), 2013. su birali 7. (Nurse), a 2014. 3. (Draisaitl). Sada, 2015., opet biraju prvi, a nagrada je Connor McDavid.

McDavida se hvalilo, govorilo da je idući Sidney Crosby, Wayne Gretzky. No, s pravom. McDavid je fenomen juniorskog hokeja te ima potencijal promijeniti NHL momčad. A baš to Oilersima i treba. No, zaslužuju li Oilersi po u šest godina četvrti prvi ukupni izbor?

Oilersi su draftirali odlične igrače u Tayloru Hallu, Ryanu Nugentu Hopkinsu, Nailu Jakupovu, lista samo ide dalje, no usprkos tome, stalno su bili među zadnjim momčadima na tablici nakon završetka sezone. Playoff su zadnji put vidjeli 2006., kada su u sedmoj utakmici finala izgubili od Carolina Hurricanesa. 

Sa subjektivnog gledališta, Oilersi ne zaslužuju još jedan prvi uzastopni pick, a kamo li McDavida. Zašto? Oilersi nemaju plan za budućnost. Za razliku od drugih momčadi koje “tankaju” te su u rebuildu, Oilersi nemaju plan pored svog tog masovnog talenta kojeg imaju. 

Hoće li McDavid preokrenuti Oilerse, hoće li Oilersi uopće odabrati McDavida, vidjet ćemo u skorašnjoj budućnosti.

Na NHL Draftu 2015. će momčadi birati u idućem redoslijedu:

1. Edmonton Oilers

2. Buffalo Sabres

3. Arizona Coyotes

4. Toronto Maple Leafs

5. Carolina Hurricanes

6. New Jersey Devils

7. Philadelphia Flyers

8. Columbus Blue Jackets

9. San Jose Sharks

10. Colorado Avalanche

11. Florida Panthers

12. Dallas Stars

13. Los Angeles Kings

14. Boston Bruins