Photo by Krume Ivanovski / KHL.hr

Odigran vjerojatno najveći trejd KHL-a

Po prelasku glavnog menadžera, a potom i predsjednika kluba u jedinog konkurenta unutar 500 kilometara, iz Admirala u Amur iz Habarovska, ostvaren je i veliki transfer koji sigurno pretednira na poziciju najvećeg u KHL-u.

Krajem sezone po prvi puta su navijači Amura, ovog dalekoistočnog KHL kluba, bojkotirali domaće utakmice. Sve je buknulo zbog nezadovoljstva radom bivšeg predsjednika kluba, Pavlinova. Rješenje su vlasnici Amura pronašli u legendi i najvećem igraču poniklom u klubu, Aleksandru Mogilnom, potom u GM-u Admirala Filipenku, a slijedio je i potpis trenera Šepeleva.

Admiral je tako u jednom potezu prilično okrljašten, no sve to bila je samo uvertira u zamjenu igrača epskih proporcija koja se odvijala proteklih dana. Ustoličen je novi predsjednik kluba Iljdar Muometov, bivši sportski direktor Barisa iz Astane, a pojavile su se i priče o novom sponzoru kluba, ali i o novim, stranim, igračima.

Iz Amura u Admiral prešli su tako Orlov, Lugin i Fisenkodva izbora na “izboru talenata”, dok će Habarovsk postati dom za braću Ušenjin, Gračjova, Volodina, Wandella, Lija, Bivaljceva, Sokolova i Gorošanskog.

Čak dvanaestero igrača tako je dobilo nov dom. Slijedeće će sezone posebno biti zanimljivo gledati okršaje Amura i Admirala, posebice jer će Amur imati više Admiralovih igrača nego onih domaćih, bez da u to brojimo i trenera i cijeli stručni stožer s predsjedništvom.

Photo by Krume Ivanovski / KHL.hr