KHL Medveščak - EC KAC 29.8.2014. Zagreb

Photo by Krume Ivanovski / KHL.hr

Objavljen novi modus natjecanja u KHL-u!

Medveščak nastupa u KHL-u i sljedeće sezone! Naime, po završetku današnjeg sastanka Lige, objavljeno je da će se sljedeće sezone u KHL-u natjecati ponovo 28 momčadi. Otpada Atlant iz Mištičija, a njegovo mjesto preuzima Spartak iz Moskve.

Konferencije i divizje ostaju jednake, znači Istok i Zapad, te po četiri divizije imenovane po ruskim legendama. Za razliku od protekle sezone, slijedeće će sezone, kao i prve Medveščakove u KHL-u, svaka momčad odigrati po dvije utakmice sa svakom momčadi lige. Znači 54 utakmice, od toga 27 kod kuće, a 27 u gostima. Dodatnih 6 utakmica (3 kod kuće, 3 u gostima) momčadi će odigrati protiv divizijskih suparnika, a Rusi su te utakmice nazvali “derbijima“.

Do početka doigravanja odigrati će se 60 utakmica po momčadi, same utakmice će se bolje raspodijeliti kako bi se maksimizirao potencijal TV prijenosa. Novost je da neće biti “back2back” dvoboja, odnosno nećes se igrati po dva dana za redom, već će između utakmica biti barem dan odmora. Isti princip primjeniti će se i na doigravanje.

Prva utakmica sezone odigrat će se 24. kolovoza između osvajača Gagarin kupa SKA iz St. Peterburga i pobjednika regularnog dijela prvenstva CSKA iz Moskve.

Photo by Krume Ivanovski / KHL.hr