Martinović, Photo by Davor Sajko / KHL.hr

Novi spektakl Medveščaka u Puli?

Spektakl u Puli, u rimskom amfiteatru upriličio se 2012. godine, u sklopu EBEL-a kad je Medveščak ugostio rivale iz Ljubljane i Beča. Prema pisanju nekih austrijskih medija, na pomolu bi mogao biti novi spektakl, o kojem je biranim riječima govorio i tadašnji predsjednik KHL-a Aleksander Medvjedev.

Utakmice u pulskom amfiteatru presedan su u svijetu hokeja. Za Arenom se nazire prekrasno Jadransko more, a sam događaj više izgleda kao borba gladijatora u doba starog Rima. Čak su se pojavili i “Rimljani” kako bi najavili utakmicu.

Arena Pula

Arena Pula

Tada je prva utakmica došla u veliko pitanje kad su temperature prelazile preko 30°C, a došlo je i do kvara na sustavu za održvanje leda, pa se ovaj počeo topiti. Utakmica protiv Olimpije je stoga debelo kasnila, ali je na kraju ipak odigrana, a više sreće imali su Zmajčeki.

Tri godine kasnije, nagađa se kako bi se Medveščak ponovno mogao upustiti u sličnu avanturu. Utakmica s ruskim klubom pod vedrim nebom bio bi sigurno odličan marketinški potez, ali i veliki financijski zahvat. Glasnogovornik Medveščaka, Ranko Vučinić, izjavio je za Kleine Zeitung:

“Trenutno ne možemo potvrditi ni termin ni protivnika. Trenutno nemamo sponzora koji bi pokrio troškove organizacije događaja ovog tipa.”

Sponzor bi morao pokriti sve troškove organizacije za Medveščak. Što se datuma tiče, Kleine Zeitung žonglira s 9. i 11. listopadom.

Arena Ice Fever Pula MMXII from medvescakzagreb on Vimeo.

Photo by Davor Sajko / KHL.hr