Photo: Thomas Krauskopf

Novi rezovi u Medveščaku

Nastavljaju se rezovi i nakon evaluacijskog kampa na pripremama Medveščaka. Branič Mike Marcou te napadač Janos Vas se ipak nisu uspjeli izboriti za mjesto u momčadi Medvjeda.

Dolaskom Simona Gysbersa je u obrani Medveščaka ponestalo mjesta, tako će Mike Marcou u drugim klubovima morati potražiti aranžman. Amerikanac hrvatskog podrijetla je na probni rok u Medveščak došao nakon sezone u sjevernoameričkom ECHL-u, ligi ispod AHL-a.

Za Mađara Vasa se očekivalo da će proći probni rok te je prošao prvi „krug“, ali ovog je vikenda obaviješten da ipak neće igrati za Medveščak u KHL-u, što se može povezati s dolaskom Andreasa Jamtina.

Kako kažu izvori iz Mađarske, s Vasem su u Medveščaku bili zadovoljni, da je odgovarao za četvrtu navalu, no pored Rusa i Hrvata koji nisu prepreka na rosterskim ograničenjima, Vaš bi trebao biti vrhunski import da karijeru nastavi u zagrebačkom klubu, no on to nije bio.

Vas se vratio u Mađarsku, odmara se par dana nakon dva tjedna napornih treninga, no ponuda za novi angažman već ima. Slavija iz Praga ga želi natrag, no pošto su oni relegirani u drugu češku ligu, to mu ipak nije najdraža opcija.

Photo: Thomas Krauskopf/KHL.HR