Photo: EQ Image, Melanie Duchene

Novi igrač u Brlogu

Medveščak je objavio prvog “novog” igrača za KHL sezonu 2016. – 2017. Kanađanin Francis Pare tako je prvo “pojačanje” Medveščaka.

„Francis je napadač koji jako dobro igra na obje strane leda. Dokazao je da zna i može postizati pogotke u KHL-u i ima karakter kakav tražimo i želimo u momčadi. U drugoj polovici prošle sezone imao je jedan od najboljih omjera broja pogodaka po utakmici u Finskoj. Od njega puno očekujemo i u postavi će gotovo sigurno biti u top 6“, izjavio je sportski direktor Medveščaka, Aaron Fox.

Što donosi Pare u Medveščak?

 

Pare sa sobom donosi veliko iskustvo dvije uzastopne godine igranja za pobjedničke momčadi u dvije različite lige. U svojoj petoj godini igranja za Griffinse, i u svojem posljednjem nastupu na sjevernoameričkom kontinentu, visoko je podigao Calderov pehar iznad glave. U doigravanju je kroz 24 utakmice utkao 12 bodova, a zasigurno mu je najdraži onaj koji je donio pobjednički pogodak u drugoj utakmici finala.

U jednakom tonu Pare je nastavio sezonu kasnije prelaskom na europski led. Ovaj kanadski centar, koji podjednako dobro igra i na pozicija krila, doveden je u momčad iz Magnitogorska koja će te godine po prvi puta osvojiti naslov prvaka.

Francis Pare Griffins.jpg

By Leech44 – Own work, CC BY 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=23075066

 

Novi igrač u Brlogu

Di su Pare?

Thank you for the vote!