Photo: Krume Ivanovski / KHL.hr

Novi Finac u Brlogu

Medveščak je danas potpisao novog igrača da pojača obranu. Riječ je o finskome igraču Mikki Kousi koji u Brlog dolazi iz Lukkoa gdje je igrao prošle sezone. Mikko Kousa ima 27 godina i do sada je u karijeri igrao u Finskoj za već spomenuti Lukko, Jokerit, HIFK te Pelicanse. Okušao se u KHL-u nastupajući 19 puta za Torpedo (10 bodova). Nakon KHL-a igrao je i u Švedskoj za MODO.

Kousa se najbolje snalazi na poziciji ofenzivnog beka, posebno u powerplay situacijama gdje svojom brzinom zadaje problema protivničkoj obrani, a često voli okušati udarac sa plave linije. Kao najveća mana ističe se njegova igra pred vlastitim golom gdje se ne snalazi najbolje, posebice u duelima gdje sa svojih 175 cm i 77 kg teško može parirati većim i jačim igračima.

Aaron Fox je za klupsku stranicu izjavio:

Potpisali smo novog braniča, Finca Mikka Kousa. Danas stiže u Zagreb, a momčadi će se priključiti kada se vratimo s gostovanja. Mikko je izrazito talentiran ofenzivni branič, iznimnih klizačkih sposobnosti. Voli se priključiti prodorima te je jako dobar powerplay igrač. Drago mu je što se priključuje Medvjedima i što će svojim dopinosom pomoći napretku u pozitivnom smjeru.

Medvjedima je u ovom gostujućem nizu ostala još sutrašnja utakmica protiv Lade u Toljatiju, tako da će navijači novog Medvjeda imati prilike vidjeti već u subotu kada će Medveščak u Ledenoj ugostiti Avtomobilist iz Jekaterinburga.

Photo: Krume Ivanovski/khl.hr