Photo: MT Bolt Fan / Flickr.com

Nova pojačanja u Medveščaku

Kada je Aaron Fox najavio da će Medveščak ove sezone biti više “europski” malo tko mu je vjerovao. No Nakon Finaca, Šveđana, Danaca, Čeha i Slovaka, red je napokon došao i na kanadskog Talijana.

Stefano Giliati novo je pojačanje Medveščaka. Giliati dolazi iz finske momčadi Blues, a u Finskoj je proveo i posljednje tri sezone.

Giliati je odličan igrač koji osim zadaća u napadu, dobro odrađuje i one u obrani. Brz je i energičan igrač, zna dobro iskoristiti situacije na ledu i zabiti gol te će se uklopiti u naš stil momčadi. Iza njega je odlična sezona u Finskoj prvoj ligi, a i igrao je na Spengler kupu za Team Canada prošle godine”, osvrnuo se na objavu dolaska Aaron Fox.

Giliati je jedan od igrača Teama Canade koji je baš Medveščaku zabio pogodak na Spengler Cupu.

Pojačanja u trenerskom štabu

Dean Fedorchuk je bivši. Pomoćni trener u Medveščaku je proveo dvije sezone, a od slijedeće će njegovu ulogu prvog pomoćnika preuzeti Alan Letang. Letangu će to biti sedma sezona u Zagrebu, a uz njega ostaju i Rataj, ali i Klemen Mohorič. Dodatak stručnom stožeru je i mladi Dylan Beston (23). Beston će preuzeti ulogu video analitičara i tako unaprijediti statistčko praćenje i analizu rezultata.

Transferi i odlasci

Još jedan bivši Medveščakovac traži put prema KHL-u, Martin St. Pierre spominje se u kontekstu ruskih momčadi. Omaleni napadač prošlu je sezonu, po odlasku iz Zagreba, završio u NLA, a iz rusije dolaze vijesti o njegovom odlasku u Ladu. U Ladi bi se tako St. Pierre mogao pridružiti Marku Floodu, još jednom bivšem Medvjedu.

Zanimljivo je da bi još jedan slovenski igrač, Sabahudin Kovačević, mogao zaputiti u KHL. Prema najavama njegovog agenta na Twitteru “Budo” je potpisao u KHL-u, a gdje će završiti još se ne zna. Nekako očekujemo da će “Budo” naparaviti skok iz VHL-a i EBEL-a u neku od Ruskih momčadi.

Photo: MT Bolt Fan / Flickr.com