Screenshot: youtube

No honor in battle for Connor

Najveća borba za posljednja mjesta u NHL-u i šansa za osvajanje 1. picka na draftu putem lutrije se nastavlja. Borba za O’Connora, igrača čija KHL prava drži KHL Medveščak u fenomenalno odrađenom KHL draftu 2014., sukobila je dva kvalitetna borca za začelje NHL-a. Colorado Avalanche i Edmonton Oilers na led su izašli sa po jednim Hrvatom sa svake strane.

Momčadi Luke Gazdića i Borne Rendulića, koji je igrao sa Lukinim bratom Benom u Medveščaku davne 2011., kvalitetno su se “potukle” no u raspucavanju je bolji bio ipak Colorado. Alex Tanguay postigao je pobjednički pogodak nakon što je regularni dio utakmice završio 1:1.

Momčad iz Denvera povela je u 28. minuti pogotkom Briera, Oilersi su izjednačili u 45. pogotkom Pouiliota. Benouit Puiliot vratio se na led nakon čak 18 utakmica propuštenih zbog slomljenog stopala. Varlamov i Scrivens skupili su po 27 obrana, a u raspucavanju je Varlamov zaustavio Roya i Eberlea, dok su za Colorado golove postigli Duchene i Tanguay.

Borni Renduliću izgledno je da će ostati do daljnjeg u Denveru, Winchesteru se ne piše dobro nakon potresa mozga, ozljede koju vuče još iz predsezonske utakmice u Calgaryju, a dugotrajne ozljede muče i McGinna i Bordleaua. U jučerašnjoj utakmici Borna je na ledu proveo 8:32, od čega i 0:32 za vrijeme igre sa igračem više kada je imao i priliku za gol. Borna je bio drugi igrač Colorada sa najviše “hitova”, 3, dok je kapetan Landeskog imao 6.

Borna Rendulic / Colorado Avalanche Instagram

Borna Rendulic / Colorado Avalanche Instagram

Pred Coloradom su u sljedećih tjedan dana četiri utakmice od kojih će tri odigrati u Denveru, a gostovati samo u Chicagu (6.1.). Već u nedjelju u Pepsi Center stiže Columbus.