1148c0c947ba828ea344776aa0a78f01_L

Nikolaj Žerdev osvojio nagradu ‘Philleas Fogg’

Nikolaj Žerdev postao je vlasnik nove nagrade portala KHL.hr. Nagrada ‘Philleas Fogg’ dodjeljuje se hokejašu koji je promijenio najviše klubova i proputovao po svijetu zbog hokejaškog angažmana.  Favoriti za ovaj trofej bili su kanadski hokejaši Mike Danton i Ned Lukacevic. Popularni Ned i Mike ove su sezone promijenili po četiri, odnosno tri kluba. Ned, inače rođen u Podgorici, je na svoj svjetskoj turneji promijenio čak tri kontinenta. Putovao je od dalekog Japana, preko dvije ECHL momčadi iz Kalifornije i Pennsylvanije sve do Škotske gdje trenutno i nastupa za momčad Fife Flyers.

Mike Danton je imao nešto neugodniji put ove sezone koju je započeo u Kazahstanu. Tužnu priču o angažmanu u dalekoj zemlji možete pročitati opširnije na njegovom blogu. Nakon Kazahstana, Danton je potpisao za rumunjski klub HSC Csíkszereda koji nastupa u MOL ligi, a nakon samo 13 utakmica zaputio se putem Poljske i trenutno je registriran za KH Sanok. 

Nikolaj Žerdev je pobijedio u utrci i osvojio naša srca i trofej iz razloga što je uspio promijeniti čak četiri kluba unutar jedne lige. Uoči sezone bio je član Atlanta, a nakon toga je potpisao za Lev iz Praga i ubrzo pobjegao iz Češke u Moskvu. Spartak je bio njegov treći kluba, a posljednja postaja bila mu je Sjeverstalj. Tamo je odigrao 17 utakmica, a ugovor s klubom je službeno raskinut prvog dana veljače. 

U međuvremenu bilo je glasina o tučnjavama u svlačionici, svađe sa trenerima, ali i razbijenih automobila i problema na svim stranama zbog kojih je dvostruki prvak svijeta i 4. pick na Draftu 2003. godine potpuno ugrozio svoju karijeru. Sigurno neće ostati gladan, ali previše je problema oko bivšeg ruskog reprezentativca da se ozbiljan klub ide ‘kockati’ s problematičnim igračem u svlačionici. Mi ga i dalje volimo i zovemo na ‘hakl’, ako ne uspije pronaći novi klub. Uostalom, moramo mu uručiti i poseban trofej…