Photo by: Bridget Samuels, Flickr

NHL zvijezdu tradeali u pola utakmice

Naoko nezamisliva situacija dogodila se u nedjelju kada je usred utakmice potpisan trade jedne zvijezde – i to ni više ni manje nego u NHL-u. Centar Matt Duchene tradean je iz Colorada u Ottawu tijekom nedjeljnog susreta Avalanchea (8-6-0, 16 bodova) s New York Islandersima. Colorado je izgubio 4:6.
 
Duchene je bio dio tradea između tri kluba, koji je također poslao centra Kylea Turrisa iz Senatorsa (6-3-5, 17) na jug u Nashville. Duchene je protiv Islandersa (8-5-1, 17) odigrao ukupno minutu i 59 sekundi.
 
“Uzbuđen sam. Jako sam zahvalan za godine u Coloradu. To mi je najdraži klub iz djetinjstva i bila je čast i privilegija igrati ovje. Gorko-slatko je, ali uzbuđen sam zbog nove prilike u Ottawi. Bit će odlično biti blizu kući. Imaju ekipu koja može osvojiti Stanley Cup”, rekao je Duchene novinarima izlazeći iz Barclays Centra u Brooklynu i zaputio se prema zračnoj luci.
 
Inače Duchene je iz gradića Haliburtona, približno tri sata vožnje od Ottawe.
 
U suprotnom smjeru u Coloradu odlaze vratar Andrew Hammond, napadač Shane Bowers i prvi pick na draftu 2018 te treći 2019. Nashville je u Colorado poslao 19-godišnjeg beka Samuea Girarda i napadača Vladislava Kamenjeva.
 
Kyle Turris potpisao je šestogodišnji ugovor na 36 milijuna dolara.
 
Duchene je dosadašnju NHL karijeru proveo igrajui za Avalanche, u 586 utakmica skupio je 428 bodova (178+250), ove sezone 10 (4+6).
 
O njegovom se tradeu govorkalo i prošle sezone, što je i sam potvrdio za NHL.com, a generalni menadžer Colorada Joe Sakic objasnio je situaciju:
 
“Puno smo o tom razgovarali, rekao sam mu: Budi strpljiv. Kada dođe pravi trenutak, odradit ćemo to. Čekali smo dok se nije ukazala prilika za dobru trgovinu.”
 
Da bi cijela situacija bila pikantnija, Duchene će vjerojatno prve dvije utakmice za novi klub odigrati u Stockholmu u Globen Areni upravo protiv – Avalanchea.
 
Jedno je sigurno, s time se svi stručnjaci slažu, Colorado mora jako dobro iskoristiti ovu priliku.

Photo by: Bridget Samuels, Flickr