Photo by NHL Hockey / Flickr.com

[NHL] Vegasu momčad, igračima nagrade!

Las Vegas, Nevada –  Upravo tim imenom od slijedeće sezone otvarat ćemo neke od naših članaka, jer Vegas dobiva svoju NHL momčad, a osim toga noćas je Vegas bio centar hokejaškog svijeta jer upravo u tom gradu u pustinji dodijeljene su godišnje NHL nagrade, pa krenimo redom.

Nagrada za najboljeg rookieja sezone otišla je u Chicago, u ruke Artemija Panarina, iako su početkom sezone svi bili uvjereni kako ta nagrada ne može ići nikome drugome osim McDavidu, koji je usput budi rečeno bio “tek” treći.

U Chicago je otišla i nagrada Ted Linsday koju dodijeljuju igrači za najistaknutijeg hokejaša, a nagradu je prvi puta u povijest dobio jedan Amerikanac i jedan član Blackhawksa, a riječ je o Patricku Kaneu.

Kako je bilo i za očekivati, nagradu za najboljeg GM-a ponio je manager Penguinsa Jim Rutherford, koji je svojim potezima Penguinsima osigurao četvrti Stanley Cup.

Masterton Trophy osvojio je čovjek koji živi za hokej i živi hokej, Češka legenda i čovjek koji sa 44 godine na leđima ne misli stati, a to je naravno Jaromir Jagr.

Nagrada Marka Messierea otišla je u ruke kapetana Predatorsa, Shea Webera.

Henrik Sedin svojim je ponašanjem na ledu i van njega, te mnogobrojnim donacijama i pomaganjem zajednici osigurao ove sezone King Clancy Memorial Trophy.

Još jedan igrač je svojim zalaganjem i pomaganjem zajednici osigurao svoju nagradu, a riječ je o Marku Giordanu iz Flamesa koji je ponio nagradu NHL Foundation Player Award.

Bluesi su imali još malo razloga za slavlje jer je prvi puta nakon 16 godina i Chrisa Prongera njihov igrač osvanuo na naslovnici EA Sports NHL 17 igrice. Tako će naslovnicu krasiti Vladimir Tarasenko.

Najbolji defenzivni igrač je Drew Doughty iz Kingsa, koji je u utrci za Norrisov trofej iza sebe ostavio Karlssona i Burnsa.

Selkeov trofej koji se dodjeljuje napadaču koji pokazuje najviše defenzivnih sklonosti dobio je Anže Kopitar, također član Kingsa.

Najboljim trenerom je proglašen trener Capitalsa, Barry Trotz koji je ponio Jack Adams Award.

Kopitar je osim Selkeovog trofeja ponio još jedan trofej, a to je Lady Byng Trophy.

Braden Holtby sjajnu je sezonu na vratima Capitalsa zaokružio osvajanjem Vezinina trofeja.

Patrick Kane se također okrunio više od jednoga puta, te je osvojio i Hartov trofej te tako postao novi MVP lige.

Time zaključujemo dio sa nagradama, te se okrećemo novoj temi, a to je ekspanzija Lige. Quebec i Las Vegas su bili kandidati za ekspanziju, ali ipak Quebec je otpao te je tako Las Vegas dobio pravo da napravi svoju momčad koja će sa natjecanjem početi slijedeće sezone. Mišljenja su podjeljena oko ove teme, iako je Las Vegas bogat grad sa mnogo potencijala (čitaj: novaca), Quebec je pak grad sa  velikom bazom hokejaški orijentirane publike koja je priželjkivala povratak legendarnih Nordiquesa u svoj grad, ali ništa od toga, barem ne za sada.

[NHL] Vegasu momčad, igračima nagrade!

Momčad u Vegasu, dobro ili ne?

Thank you for the vote!