1da7a0ac7a34d319d36fde2ba2a083ea_L

NHL poput Medveščaka. I obrnuto

Iako se hokej čini kao grub sport, specifičan za gledanje, ali ne i zahtjevan, što pokazuje već 5. godinu i zagrebačka publika, često je bastion poštovanja. Tučnjave sa pravilima, poštivanje protivnika, suigrača, ali i mjesta i dvorana u kojim se igra, neizostavni su dio svake hokejaške sezone.

“You Can Play” zaklada čiji je osnivatelj Patrick Burke (sin GM-a momčadi Calgaryja Briana Burkea) postavila si je cilj da “sportaše se vrednuje po sposobnosti i vještinama, a ne prema seksualnim orjentacijama ili drugim diskriminatornim faktorima”. Nakon samo 2 godine postojanja svih 30 NHL momčadi prihvatilo je i postavilo ambasadore zaklade u svojim momčadima. Posljednja momčad koja je imenovala ambasadora zaklade bio je Colorado Avalanche i njihov mladi igrač Gabriel Landeskog.

 

Medveščak je također poznat kao klub koji cijeni različitost. Momčad koja je proslavila novo rođenje davne 2009. u svoje 4 sezone u austrijskoj prvoj ligi postavila je određene standarde u kulturi i poštovanju koje je prepoznala i publika. Medveščak se tada prijavio za nastup u ligi iznad svojih ‘igračkih mogućnosti’, odjednom se u kabini stvorilo mnoštvo različitih igrača iz raznih krajeva Europe i Sjeverne Amerike. Kroz godine dres ‘medvjeda’ nosi su Slovaci, Slovenci, Amerikanci, Kanađani, Šveđani, Finci…a raznolikost i sami ‘medvjedi’ štuju u svojim kampanjama.