NHL ostao bez dvije legende, Alfie i Parros se umirovili

Alfie

 

Dvije svojevrsne legende NHL-a su objesili klizaljke o klin. Daniel Alfredsson, više poznat kao Alfie“ i George Parros su ovaj tjedan službeno objavili svoje umirovljenje.

George Parros nije imao najbolji učinak na ledu što se tiče bodova, već je svojoj momčadi pomagao snažnom igrom na tijelo i mnogobrojnim šorama te je redefinirao pojam Movembera u hokeju. Parros je u devet NHL sezona nosio dres Los Angeles Kingsa, Colorado Avalanchea, Anaheim Ducksa, Florida Panthersa i Montreal Canadiensa, a s Ducksima je 2007. osvojio Stanley Cup. U 474 NHL utakmica su ikonični “handlebars“ brkovi upisali 18 golova i 18 asistencija, a 1092 kaznenih minuta nakupili sa 158 šora.

Alfie je legendarni Šveđanin koji je 17 od svojih 18 NHL sezona proveo s Ottawa Senatorsima, a služio je kao kapetan u njih 14. Svoju zadnju NHL sezonu je odigrao u dresu Red Wingsa iz Detroita. Početkom prosinca ove godine je potpisao jednodnevni ugovor s Ottawom da se umirovi u dresu koji je nosio od 1995. do 2013.
U 18 sezona, Alfie je u 1246 NHL utakmica upisao 444 golova i 713 asistencija, nastupio u šest All Star utakmice te je doveo Sense do Stanley Cup finala 2007. Dres Švedske je nosio na pet Olimpijskih igara, a okrunjen je Olimpijskim zlatom 2006. u Torinu.

 

Photo: Bridget Samuels/Flickr