Photo by: Bridget Samuels

NHL: Gdje će Stamkos?

Draft mladih igrača je gotov! Odmah po završetku događaja ljeta u Buffalu NHL klubovi nastavljaju s popunjavanjem igračkog kadra za novu sezonu. S prvim danom srpnja počinje lov na slobodne igrače kojima su istekli ugovori u dosadašnjim klubovima. Posljednjih godina GM-ovi kao da „polude“ i bacaju ogromne količine novca pod noge slobodnim „zvijezdama“ samo da bi ih doveli u svoj klub pa nema sumnje da će tako biti i ovo ljeto.

Gdje će “Stammer”?

Najveće ime koje će postati slobodan igrač 1.7. (ako ipak ne produži ugovor s Tampom Bay u sljedećih nekoliko dana) će biti Steven Stamkos. Za razliku od dosadašnjih godina gdje su „free agenti“ uglavnom postajali igrači stariji od 28 godina Stamkos će na tržište s 26! Što znači da su najbolje igračke godine tek pred njime i definitivno će biti puno potencijalnih kupaca. Kakva će to biti borba za Stamkosa govori i činjenica da mnogi klubovi oslobađaju „salary cap“ prostor samo da mogu ponuditi astronomski ugovor, a tu se govori o ciframa između 10-12 milijuna dolara čime bi postao najplaćeniji igrač u NHL-u. Ekipe koje su potvrdile da će se baciti u nadmetanje su Toronto Maple Leafsi, Detroit Red Wingsi, New York Rangersi, Boston Bruinsi, Vancouver Canucksi i Buffalo Sabresi no sigurno je da će još poneki klub poslati ponudu njegovom agentu. Koja god momčad potpiše Stamkosa sigurno će dobiti vrhunskog strijelca samo je glavno pitanje hoće li to na kraju u eri „salary capa“ biti preskupo.

Tko još je slobodan?

Osim Stamkosa, tu ima još vrlo dobrih igrača koji će imati nove klubove u narednoj sezoni. To su: Louis Eriksson, Kyle Okposo, Milan Lucic, Andrew Ladd, David Backes, Frans Nielsen, Eric Staal, Radim Vrbata, James Reimer, Jiri Hudler, Thomas Vanek, Mikkel Boedker. Već nakon par dana u srpnju igrački kosturi momčadi će biti puno jasniji. S time da je Vaneku momčad otkupila ugovor pa je postao UFA nešto ranije nego ostali.

NHL: Gdje će Stamkos?

Hoće li Stamkos ostati u Tampi Bay?

Thank you for the vote!