Screenshot/youtube

NHL All – Star vikend

Columbus, Ohio – Nakon niza godina čekanja i iščekivanja dom Blue Jacketsa dobio je priliku da organizira All-Star susret i napravili su to na najbolji mogući način. Petak je bio rezerviran za NHL All-Star Draft, gdje su kapetani i njihovi zamjenici birali hokejaše za svoje momčadi.

Prvi pick otišao je na stranu Teama Foligno, koji je za svoj prvi pick odabrao suigrača iz Jacketsa – Johansena. Toews je kao svoj prvi izbor izabrao Kessela. Ovaj draft je po mnogočemu bio poseban. Prvi je to draft gdje smo vidjeli trade među momčadima. Tako su još jednom Tyler Seguin i Phil Kessel trejdani jedan za drugoga. Cijela je atmosfera bila opuštena i svi su se dobro zabavaljali, svi osim možda Ovečkina koji je želio otići zadnji i osvojiti novu Hondu Accord, međutim Foligno i Toews su ga pustili da čeka, i onda ga je Foligno draftao tri runde prije kraja. Organizator se pobrinuo da zadnja dvojica koja ostanu svaki dobije po automobil, tako su novi vlasnici Honde postali Nugent-Hopkins i Forsberg.

Subota je možda bila i najzanimljivija od tri dana All-Stara jer bila je rezervirana za natjecanje u hokejaškim vještinama. Organizatori su nam pripremili sedam disciplina u kojima su se najbolji od najboljih natjecali.

U prvoj se disciplini tražio najbrži klizač, a to je bio Jonathan Drouin (Tampa Bay Lghtning) za Team Foligno kojemu je trebalo 13,103 sec za krug po ledu Nationwide Arene.

Natjecanje se nastavilo Breakaway Challengeom u kojemu smo vidjeli stvarno kreativne pokušaje svladavanja vratara, ali pobjedu je odnio domaći dečko Ryan Johansen. Pobjednika su odlučivali gledatelji putem Twittera. Bio je to još jedan bod za Foligna.

Uslijedilo je natjecanje u preciznosti, gdje su igrači u što kraćem vremenu morali pogoditi četiri mete. Najbrži je bio ponovno Folignov tim, i to Folignom zamjenik Patrick Kane koji je mete skinuo za 13,529 sec.

U štafeti koja je uključivala nekoliko natjecanja širom leda bodovi su bili podijeljeni, ali ipak je zbog nešto bržeg završetka dodatni bod dobio, pogađate… Team Foligno. U prvom dvoboju Folignovi su dečki završili za 1.37,979 min, dok su u drugom dvoboju Toewsovi dečki bili bolji i završili su za 1,38,789 min.

Folignova ekipa neumoljivo je gazila ka pobjedi, ali u najjačem udarcu ipak nisu bili dovoljno jaki. Ovečkin je u prvoj rundi postavio ljestvicu visoko, ali u posljednjoj rundi Shea Weber je pokazao da je dorastao zadatku sa svojim udarcem od 108,5 mph (174,61 kmh), iako nije srušio Charu (108,8 mph) to je i dalje jako impresivan udarac.

U posljednjem natjecanju dana, u raspucavanju pobjedu je je odnio Team Toews (15:10), ali ukupna pobjeda otišla je na stranu Teama Foligno. Međutim i dalje je to bila samo zabava i uvod u All – Star susret koji je uslijedio u nedjelju.

Susret u nedjelju kako je to bilo očekivano obilovao je pogocima. Vratari su podijelili vrijeme provedeno na ledu, te je svaki dobio po 20 minuta. Prvi pogodak na susretu zabio je Vrbata, a zatim se igralo gol za gol, u strijelce su se upisivali Getzlaf, Voraček, Johansen, Bergeron, Shattenkirk…. itd. Iako je Team Toews odnio pobjedu 17:12 rezultat je najmanje bitan. Najproduktivniji na susretu su bili Voraček sa 6 bodova (3-3), Bergeron 5 (1-4), Toews 5 (1-4), ali MVP All – Star susreta je Ryan Johansen (4 boda).

Ovaj vikend pokazao nam je da ”grubijani” koji kližu, pucaju i tuku se tijekom cijele sezone, mogu biti i zabavni, maštoviti, a Ovečkin je otišao korak dalje i pokazao kako veliko srce ima. Sve nas je nasmijao u petak želeći novi auto, pa mu ga je Honda i poklonila, a on ga je donirao Washingotn Ice Dogs hokejaškom programu, a sve zbog curice Ann Schaub koja ima sindrom Down, a koja mu je prošli rujan osvojila srce.

Danas na rasporedu nema NHL utakmica, a već sutra se sve vraća na staro i borbu za bodove, doigravanje i Stanley Cup.

Photo Screenshoot/youtube