Bridget Samuels/flickr

Nesretni slučaj velike nade finskog hokeja

Danas je službeno objavljeno da Olli Maatta mora na operaciju! Dvadesetogodišnji branič Pittsburgh Penguinsa i Finske reprezentacije ima tumor na štitnjači i slijedeći će tjedan biti podvrgnut operaciji.

Dr. Dharmes Vyas, liječnik Penguinsa rekao je da iako se otkrije da je tumor zloćudan da se ne očekuje da će zračenje i/ili kemoterapija biti potrebni. Dr. Vyas kaže da očekuje potpuni oporavak za veliku Finsku nadu, što znači da nakon oporavka od operacije Maatta će se vratiti hokeju i neće imati nikakvih posljedica. Vyas je potvrdio da je tumor otkriven još na pripremama momčadi, ali željeli su biti sigurni i kada su obavili sve pretrage o došli do prave dijagnoze, izašli su u javnost. Do operacije liječnici su odobrili Maatti da nastavi sa treninzima i utakmicama. Nakon operacije Olli bi van leda trebao biti oko četiri tjedna.

Jim Rutherford, generalni manager Penguinsa u priopćenju javnosti rekao je:

Naša prva briga, naravno je Olli i njegovo zdravlje. On je izvanredan mladić i nevjerojatna budućnost je pred njime. Liječnici nas uvjeravaju da je ovo vrlo izlječivo i da će operacija biti dovoljna.
Organizacija Pittsburgh Penguinsa je uz Ollija i bit će uz njega na svakom koraku njegova oporavka.

Ove sezone Maatta ima jedan pogodak i četiri asistencije u sedam odigranih susreta.

Photo by Bridget Samuels/flickr