"Дмитрий Медведев на месте крушения Як-42Д" by Сайт президента РФ - http://kremlin.ru/news/12609. Licensed under Creative Commons Attribution 3.0 via Wikimedia Commons

Ne zaboravite na heroje: Kako je došlo do tragedije Lokomotiva

Tri godine su prošle od jedne od najvećih tragedija u sportskoj povijesti. U trenu, nestala je cijela momčad. Kako je svijet izgubio legendarnu momčad Torina ili Busbyjeve bebe, tako smo kobnog 7. rujna 2011. koju minutu iza 16 sati u padu zrakoplova ostali bez hokejaša Lokomotiva iz Jaroslavlja.

Momčad je putovala u Minsk, na otvaranje sezone, a umjesto sportskog spektakla i radosti, dobili smo tugu i žalost. Izgubljena su 44 života (37 putnika i sedam članova posade), a u KHL-u 7. rujna se više neće igrati utakmice. Nećemo se veseliti golovima i lijepim potezima, nego barem na jedan dan se sjetiti tragedije.

Na portalu smo već ispisali više priča o Lokomotivu i njegovim igračima, a danas umjesto priče o herojskom vraćanju hokeja u grad, prenosimo dokumentarac – što se zapravo dogodilo i kako je došlo do stravičnog događaja.


Mayday.Air.Crash.Investigation.S12.E09… by Mayday90Falk

“Дмитрий Медведев на месте крушения Як-42Д” by Сайт президента РФ – http://kremlin.ru/news/12609. Licensed under Creative Commons Attribution 3.0 via Wikimedia Commons