Bridget Samuels

Navijači se narugali NHL-u

Krajem siječnja će se održati All-Star vikend u Nashvilleu u kojem će biti već tradicionalno „super skills“ natjecanje i sama utakmica. Kako je NHL odlučio promijeniti format utakmice u 3 na 3 sa 4 ekipe (po svaka iz jedne divizije) navijači su se odlučili malo zabaviti i narugati se NHL-u.

Naime, do 1.12016. je bio rok za online glasovanje navijača u kojem su izabrana 4 igrača iz svake divizije s najviše glasova pa će oni biti kapetani svojih divizija. Ljudi bi se složili s izborom Alexa Ovechkina, Patricka Kanea i Jaromira Jagra koji igra nevjerojatno za svoje godine, ali kao All-star je izabran i John Scott iz Arizona Coyotesa!

John Scott je ogroman i vrlo spor hokejaš koji je ove sezone odigrao samo 11 utakmica i ubilježio tek 1 asistenciju. Njegova jedina svrha u NHL-u je „šaketanje“ i predstavlja sve suprotno od prave igračke zvijezde, a “najgore” od svega je što će biti kapetan Pacifičke divizije! Navijači kažu kako će biti zabavno gledati Scotta koji se vuče po ledu i ne može doći do daha u igri 3 na 3 protiv najbržih i najboljih hokejaša svijeta.

Situacija može biti i bizarnija ako u međuvremenu Arizona pošalje Scotta u niže rangirani AHL. Ostaje za vidjeti hoće li NHL imati prste u ovome i probati izbaciti Scotta sa All-star vikenda ili će poštovati volju navijača koji su se odlučili malo zabaviti. Inače, ovo nije prvi put da se nekog lošeg igrača pokušava ugurati među zvijezde, prošli put je to bio Latvijac Zemgus Girgensons koji je dobio i najviše glasova.Oglasio se i sam Scott te najavio da će igrati na All-Star utakmici i sretan je što će biti u mogućnosti iskusiti nešto što nikad nije ni sanjao da će moći.

Piše Antonio Ljubić