550d4948377bf6f7b418a7e39b30d860_L

Nashledanou Jardo!

Nakon susreta za broncu, veliki Jaromír Jágr objavio je kraj blistave reprezentativne karijere.

U razgovoru za češku televiziju ČT Sport potvrdio je svoju odluku.

“Čovjek se umori, dao sam svoj maksimum. Nisam tužan, život ide dalje, ne prestajem igrati hokej. Objasnio sam svoju situaciju”, kazao je najproduktivniji češki igrač na proteklom SP-u u Minsku.

“Činjenica da sam na nekim turnirima odigrao bolje, a na drugima lošije, ne znači ništa. Dobio sam ogroman talent od Boga, iskoristio sam ga najbolje što sam znao. Situacija se promjenila – ne mogu više letati gore – dolje po ledu. Moram igrati s pločicom što više, pogotovo na velikom ledu.”

Na kraju se legenda uhvatila i sudaca na ovom prvenstvu.

“U životu nisam gore suđenje vidio. Kada se nakon ovoga vratim u NHL, nakon svakog susreta ću čestitati sucima. To su pravi borci. Kada bih igrao najbitniju utakmicu karijere, htio bih da mi sude sjevernoamerički suci. Uz dužno poštovanje, ovi su bili amateri, klaunovi”, bio je oštar Jágr.

U karijeri je za nacionalnu vrstu odigrao 110 susreta, od toga 69 na SP-ima i 28 na Olimpijskim Igrama. Jedan je od rijetkih koji je čak 5 puta nastupao na ZOI. Za Češku je postigao 100 poena (39+61). Povlači se bez posljednje medalje.

U Češkoj još uvijek vladaju šok i nevjerica, iako je Jágr to najavio i prije prvenstva. Pa ipak, nadaju se Česi, da će se Jarda Jágr predomisliti i ipak zaigrati iduće godine, pred domaćom publikom, u Pragu i Ostravi. Jedino što je trenutno sigurno jest da će i slijedeće sezone nastupati za New Jersey Devilse.