Photo: Krume Ivanovski

NAPOKON POBJEDA U SISKU

Photo: Krume Ivanovski

 

Nakon 3 poraza u Sisku, Medveščak je iz četvrtog pokušaja napokon došao do pobjede na domaćem ledu. Sa 5:2 ispraćeni su prošlogodišnji dužnici iz doigravanja, Black Wings iz Linza. Utakmicu je obilježila prva linija sa novim pojačanjem iz Rusije Nikolajem Ljemtjugovim. Rus je u prvom nastupu ubilježio 2 asistencije, ali i napokon dao Oldenu partnera u liniji s kojim može igrati.

Iako su „medvjedi“ imali više od igre u prvoj trećni, našli su se u zaostatku od 1:0. Nakon što je Samuels-Thomas zaradio isključenje prekršajem u neutralnoj trećini, gosti su iskoristili igrača više. Kristler je sa desne strane pogodio Rosandiću preko ramena u bliži kut. Do kraja trećine Medveščak je imao nekoliko prilika koje nije uspio iskoristiti.

U drugoj trećini krenulo je još gore po Medveščak. Dok su imali igrač više na ledu Rosandić je napravio veliku pogrešku i dodao pa ravno na palicu igraču Linza DaSilvi koji je pogodio prazan gol za 2:0 u 24.minuti. Iako je bio vidno ljut sam na sebe nakon ovog primljenog gola, Vilim je do kraja dobro odradio takmicu i obranio sve udarce koje su prema njegovim vratima uputili igrači Linza.

Nakon što su se našli u minusu od 2 gola domaći hokejaši su preuzeli iniijativu i u razmaku od 5 minuta uspjeli izjednačiti rezultat. Prvo je Olden pogodio sa igračem više nakon krasne asistencije Ljemtjugova, a na 2:2 je izjednačio Sylvestre nakon odlične kontre 2 na 1. Olden mu je dodao pak na drugu stranu i udarac Sylvestrea vratar Linza Michael Ouzas nije imao šanse obraniti.

U posljednjoj trećini Medveščak je uzeo sve u svoje ruke i s 3 gola rutinski došao do pobjede.

U 49. minuti Medveščak je iskoristio još jednog igrača više. Gol koji je ujedno bio i pobjednički je postigao Greg Mauldin koji se odlično snašao ispred gola Linza i pospremio otpadak za 3:2.

Yann Sauve je pogodio za 4:2. Linz je probao i bez vratara no to im nije uspjelo. Šlag na tortu dodao je Mike Aviani pogotkom u praznu mrežu preko polovice leda za konačnih 5:2.

 

Aaron Fox: “Mislim da smo odigrali dobru utakmicu, stvarali smo više šansi od njih. Iako smo gubili 1:0, nastavili smo igrati našu igru i to je rezultiralo pobjedom.

Ljemtjugov je odličan igrač, danas je definitivno donio prevagu u našu korist. S druge strane Nikolaj će pomoći i drugim igračima da podignu svoj nivo igre. I sigurno će smanjiti pritisak na Oldena i Maludina. Trebamo da naši najbolji igrači na papiru zbilja budu i naši najbolji igrači na ledu.

Sljedeća utakmica je protiv Bolzana koji je trenutno na 2.mjestu. Mi ćemo se pripremati kao za svaku utakmicu i naravno da želimo pobijediti.

Iako za nas nije idealna situacija jer ne igramo u svojoj dvorani, navijači u Sisku su bili super isto kao i ogranizacija ovdje.

Što se tiče Lisutina, plan je da mu pomalo dajemo minutažu. S obzirom da je odradio tek jedan trening s momčadi, on će uskočiti kad se malo prilagodi i bude skroz spreman. S druge strane, Rosandić je danas vrlo dobro odradio utakmicu. Ako nastavi s ovakvim igrama, kao i kakav je bio krajem prošle sezone imat ćemo dobar golmanski duo za nastavak.“

 

Sondre Olden: „bila je dobra utakmica, drago nam je da smo došli do velike pobjede doma pred našim navijačima. Igrao sam u novoj liniji i mogu reći da sam se zasad dobro uklopio sa Ljemtjugovim. On ima odličan pregled igre, izvrsna dodavanja. Definitivno sam uživao igrati s njime danas.

Protiv Bolzana nas očekuje teška utakmica, oni su trenutno vri vhru tablice. Morat ćemo igrati kao i danas, ako ne i bolje od toga. Nadamo se da će navijači opet doći u nedjelju i dati na dodatnu energiju.“

 

Medveščak igra sljedeću utakmicu u Sisku u nedjelju 21.10. u 17:30 h protiv talijanskog Bolzana.

 

MEDVEŠČAK – BLACK WINGS LINZ 5:2  (0:1, 2:1, 3:0)

Strijelci:

0:1 – Kristler (Kearns)

0:2 – DaSilva (SH)

1:2 – Olden (Ljemtjugov, Armstrong) (PP)

2:2 – Sylvestre (Olden)

3:2 – Mauldin (Olden, Samuels-Thomas) (PP)

4:2 – Sauve (Svensson, Aviani)

5:2 – Aviani (Brine, Manavian) (EN)