Davor Sajko photo

NAKON DUGIH 5 GODINA!

Photo: Davor Sajko

Hokejaši Medveščaka odlično su krenuli u doigravanje EBEL-a i u gostima pobijedili Black Wingse iz Linza rezultatom 4:3 u produžetku. Ovom pobjedom vode u seriji s 1:0. Ovo je bila prva pobjeda Medveščaka u doigravanju nakon 5 godina! (izuzev prvenstva Hrvatske) Točnije, nakon 3.3.2013. kada su u četvrtfinalu pobijedili Red Bull Salzburg 5:2 u gostima. Nažalost, nakon toga izgubili su sljedeće 2 utakmice i ispali s 4:2 u seriji. U KHL eri samo su prve sezone uspjeli ući u doigravanje, ali tamo su glatko ispali s 4:0 od Leva iz Praga.

Medvjedi nisu dobro krenuli u utakmicu. Nakon prve trećine gubili su rezultatom 2:0 golovima Brode i Leblera.  Međutim,  nakon 3 minute igre u drugoj trećini Mikko Lehtonen postiže svoj prvi gol na utakmici i smanjuje zaostatak na 2:1. U 9. minuti Joel Broda svojim drugim golom vraća prednost Linza na 2 gola razlike.  5 i pol minuta prije kraja trećine Medveščak još jednom smanjuje rezultat golom Noonana i na odmor se odlazi s rezultatom 3:2 za Linz.

Odmah na početku 3. trećine Kudelka svojim golom donosi Medveščaku izjednačenje.  Iako je Medveščak nekoliko puta imao prednost igrača više rezultat se do kraja regularnog dijela nije mjenjao te se u produžetak ušlo s 3:3.

U produžetku je junak postao Lehtonen sa svojim drugim golom i donio jako vrijednu pobjedu Medveščaku. Morley je dodao pak na plavu gdje Schiestel puca po golu, pak dolazi do Lehtonena koji okrenut leđima od gola Linza „backhandom“ zabija gol pored nama dobro znanog vratara Mike Ouzasa.

Osim Lehtonena jako dobru utakmicu je odigrao i Tyler Morley koji je upisao 3 asistencije. Treba napomenuti da u sastavu nije bilo Pushkarica i Zanoškog koji su dosadašnji dio sezone odigrali ispod očekivanja.

Ako se uzme u obzir cirkus s zamjenom domaćinstava za 4. i 5. utakmicu. Ovo znači da će „medvjedi“  igrati još barem 2 utakmice u Domu sportova.

Sljedeća utakmica je već u nedjelju u 17:30 u Ledenoj dvorani u Zagrebu. Ostaje za vidjeti hoće li dvorana nakon dugo vremena ponovno biti pun(ij)a. Poznato je da većina Hrvata voli samo bitne utakmice, a pogotovo ako se pobjeđuje…

 

BLACK WINGS LINZ – MEDVEŠČAK 3:4 (OT)

Strijelci: 1:0 – Broda (Kristler)

2:0 – Lebler (Hofer, Locke)

2:1 – Lehtonen (Aviani)

3:1 – Broda (DaSilva, D’Aversa)

3:2 – Noonan (Morley, Olden)

3:3 – Kudelka (Morley)

3:4 – Lehtonen (Schiestel, Morley)

LINZ: Ouzas, Janny, Lukas R., Altmann, Hofer, Locke, Lebler, Dorion, O’Brien, DaSilva, Broda, Kristler, D’Aversa, Piche, Zusevics, Lukas P., Spannring, Gaffal, Kirchschlager, Moderer, Naclerio, Ober

MEDVEŠČAK: Carr, Rosandić, Noonan, Kudelka, Balej, Morley, Olden, Tikkanen, Schiestel, Netik, Koskiranta, Lehtonen, Boivin, Puzic, Ranov, Aviani, Poyhonen, Čepon, Janković, Brine, Simsic

NAKON DUGIH 5 GODINA!

Može li Medveščak do 2:0 u seriji?

Thank you for the vote!