Photo: EQ Image, Melanie Duchene

Najveća regionalna liga Europe opet dokazuje kvalitetu

Izbornik češke hokejske reprezentacije objavio je širi popis kandidata za pripremne utakmice prije Svjetskog prvenstva, koje će se u svibnju igrati u Kölnu i Parizu.
 
Na popisu po prvi put našao igrač iz navjeće regionalne lige Europe, EBEL-a. Riječ je o Liboru Šulaku, 23-godišnjem braniču rodom iz Pelhřimova, koji posljednje dvije sezone brani boje znojemskih Orlova. Ime je to koje je čak i navijačima u Češkoj poprilično nepoznato.
Liboru ovo neće biti prvi nastup za nacionalnu vrstu, nastupao je već u mlađim kategorijama
 
Šulák je prošle sezone proglašen talentom godine (konkurencija je u Češkoj veoma žestoka), a u Znojmu su ljetos trljali ruke što su ga zadržali. Prema pisanju čeških medija to će sada biti nemoguća misija.
 
Iako je bek veoma je produktivan, ove sezone zabio je 13 golova i doda 18 asistencija, uz učinak na ledu +19. Izbornik ga je prema navodima iz Češke htio zvati i ranije. Sada je dobio izvrsnu priliku jer je Znojmo ispalo već u četvrtfinalu od KAC-a “metlicom” 4-0.
 
“EBEL ima svoju kvalitetu, iako je kod nas podcijenjena. Napravit ću sve u mojoj moći da ostanem u reprezentaciji do prvih prijateljskih susreta s Norveškom. Pomalo i zato jer će se igrati u Chomutovu, kojem sam pomogao izboriti nastup u Extraligi”, kazao je debitant u razgovoru za portal Dnes.

Photo: EQ Image, Melanie Duchene