IMG_1773.JPG

Najava dana u KHL-u

Avtomobilist iz Jekaterinburga protiv Lade Toljati ne bi trebao imati previše poteškoća. Lada je jedna od momčadi koja će sezonu provesti na dnu konferencije, ako ne i lige, dok je Avtomobilist momčad za playoff.

Utakmica između Barysa iz Astane i jaroslavskog Lokomotiva bi, iako neizvjesna, trebala završiti u korist Medveščakovom konferencijskom protivniku, Lokomotivu. Barys je, unatoč tome što je zadržao ofenzivne kataliste Brandona Bochenskog, Nigela Dawesa i Dustina Boyda te doveo bivšeg Medveščakova Martina St. Pierrea u napad, kao i braniča Keatona Ellerbyja u obranu, loše započeo sezonu, dok Lokomotiv diše Medveščaku za vratom na vrhu Zapada.

Novosibirsk protiv Spartaka neće imati prevelikih problema. Igraju kod kuće, imaju snažnu momčad, dobrog vratara u Aleksandru Salaku, dok je Spartak posljednja momčad Zapada. Nema previše sumnje da će domaćini iz ove utakmice izaći sa tri boda.

Bars iz Kazanja je prošlogodišnji finalist koji je do samog finala došao uglavnom zahvaljujući nadasve spektakularnom nastupu vratara Andersa Nilssona. U finalu im je onda SKA održao lekciju i sa 4:1 u seriji (napokon) došao do Gagarina. No, Nilssona više nema – njega su potpisali Edmonton Oilersi. Može li Jugra iz Hanti-Mansijska, doduše, iznenaditi Bars? Može, igraju kod kuće, imaju podjednako oscilirajuć start u sezonu. Tu je sve otvoreno, no pošto igraju kod kuće i dok se Kazanj ne uozbilji, malu prednost ipak ima Jugra.

Neftekhimik iz Nižnjekamska će gostovati kod Severstalja iz Čerepoveca te najvjerojatnije napustiti Čerepovec s najmanje dva boda. Neftekhimik ima bolju momčad, bolju ofenzivu koju predvodi odličan centar Jeff Taffe. No, na poziciji vratara Severstalj ipak ima bolje karte – ima češkog Olimpijca Jakuba Stepaneka. Ako on ne napravi i više nego odličan posao, gosti će pobijediti.

Torpedo i Vitjaz su dvije vrlo slične momčadi, Torpedo je prošle godine bio bolja momčad, no nakon što su ekipu iz Nižnjeg Novgoroda napustile najbitnije karike, uključujući i kapetan Wojtek Wolski, Vitjaz je u ovom slučaju onda bolja momčad. No, prvi vratar Vitjazu je Finac Harri Sateri, koji je, u najbolju ruku, prosječan. Ako Sateri zakaže, Vitjazu su na raspolaganju Sergej Denisov i Igor Saprikin, koji su na razini KHL-a nedokazani. Tko tu ima prednost, nije sigurno. No, pošto igraju kod kuće, Torpedo možda ima malu prednost.