Photo: Krume Ivanovski

NA POLA PUTA

Photo: Krume Ivanovski

 

Medveščak je u Zagrebu pobijedio goste iz Linza sa 6:2 i tako povećao prednost u seriji na 2:0. To znači da su za prolazak u sljedeću rudnu pola posla obavili. Utakmica je protekla u pravoj „playoff“ atmosferi, dvorana je bila osjetno punija nego za vrijeme regularne sezone, na svaki pak se išlo punom snagom, bilo je puno uzbuđenja za navijače jedne i druge momčadi. Sve u svemu, podsjetilo nas je na onu euforiju iz prošle EBEL ere. Pogotovo na kraju kada su navijači posljednje trenutke utakmice pjevali „Za dobra stara vremena“.

Iako su u početku utakmice gosti imali inicijativu, do kraja trećine nije bilo golova. U nastavku je Medveščak uzeo stvari u svoje ruke i u razmaku od 3:14 min postigao 3 gola. Redom su strijelci bili: Morley, Poyhonen i Ranov. Međutim, Noonan radi prekršaj i zarađuje  4 minute kazne zbog udarca laktom. To je omogućilo Black Wingsima da se vrate u igru. Iskoristili su obje prilike s igračem više i s 2 brza gola Pichea i Leblera vratili utakmicu u neizvjesnost.   Medveščak je izdržao do kraja trećine i zadržao 1 gol prednosti iako je izgledalo kako još jedan gol Linza visi u zraku.

Predah im je očito dobro došao jer su u prvih 6 minuta zadnje trećine prelomili utakmicu na svoju stranu. Prvo je Olden pogodio za 4:2, zatim Šimšić povisuje na 5 :2 i onda Morley potvrđuje pobjedu za 6:2 nakon sjajnog dodavanja Oldena. Do kraja utakmice bilo je puno isključenja na obje strane (ukupno 9), ali „medvjedi“ su to bez problema priveli kraju i uzeli važnu pobjedu.

Za igrača utakmice je izabran vratar Medveščaka Kevin Carr koji je odlično branio cijelu utakmicu i zaustavio 36 od 38 udaraca za 94,7% obrana. Prvi puta otkako je došao u Zagreb zaradio je ovacije publike za svoju predstavu. Osim njega važnu ulogu je imala i prva linija Olden-Morley-Balej, pogotovo Sondre Olden koji je upisao gol i 2 asistencije i Tyler Morley s 2 gola i asistencijom. Ostavljali su dojam da mogu što požele i da ih Linzeri ne mogu nikako zaustaviti.

S obzirom da je od 6 pogodaka bilo 5 različitih strijelaca trenera Bradleyja može radovati što su ostale linije isto pridonijele napadačkom učinku.

 

Sljedeće dvije utakmice se igraju u Linzu u utorak i u petak. Sa još jednom pobjedom u gostima Medveščak bi držao Linzere na konopcima, a s dvije bi napravio „metlu“ i završio priču prije povratka u Zagreb.

Tyler Morley: „Ovo je bila velika pobjeda za nas pred domačim navijačima, a sad idemo odigrati još dvije utakmice u gostima. Nakon što smo primili 2 brza gola nismo bili zabrinuti jer smo cijelo vrijeme igrali dobro i mislim da je svaka linija zabila bar 1 gol što je bilo odlično za nas. Ovo je bila prava playoff utakmica, svi se bore 100 %, a zasada nam ide sve po planu. U Linzu u utorak možete očekivati ovakav isti tip hokeja. Osim prve utakmice, na njihovom ledu smo igrali dobro cijelu sezonu, ali ne smijemo si dopustiti da krenemo u utakmicu s 2 gola zaostatka kao zadnji put.

Navijači su danas bili fenomenalni i pogotovo za nas Sjevernoamerikance ovo je nešto što ne doživljavamo inače doma. Trudimo se za njih igrati najbolje što možemo.“

Kevin Carr: „Cijela ekipa je danas igrala vrlo dobro, ja sam pokušao odraditi svoju ulogu najbolje što mogu. Ovo još nije gotovo, Linz je vrlo dobra ekipa s ofenzivnim potencijalom. Iako vodimo 2:0 u seriji znamo da se ne smijemo opustiti i još imamo posla za napraviti.“

Trener Bradley:“Moja momčad je igrala odlično, osim malo na početku. Carr je bio odličan na golu, u obje playoff utakmice zasada. Ali ovo je bila timska pobjeda i lijepo je kad sve linije pridonesu u napadu (5 različitih strijelaca). Naravno, ima stvari koje možemo poboljšati. To su prvenstveno specijalne jedinice, igra s igračem više i s igračem manje. Danas smo primili 2 gola s igračem manje i tu moramo poraditi.

Što se tiče sljedeće utakmice mislim da će Linz dati sve od sebe, da možemo očekivati još jednu utakmicu visokog tempa s igrom na tijelo. Ponavljam, ovo su tek 2 utakmice, još imamo puno posla.“

 

MEDVEŠČAK – BLACK WINGS LINZ 6:2

Strijelci: 1:0 Morley (Olden) – PP

2:0 Poyhonen (Puzic, Ranov)

3:0 Ranov (Aviani, Poyhonen)

3:1 Piche (Broda) – PP

3:2 Lebler (D’Aversa, Locke) – PP

4:2 Olden (Kudelka, Balej)

5:2 Šimšić (Tikkanen, Brine)

6:2 Morley (Olden)

 

MEDVEŠČAK: Carr, Rosandić, Noonan, Kudelka, Balej, Morley, Olden, Tikkanen, Schiestel, Netik, Koskiranta, Lehtonen, Boivin, Puzic, Ranov, Aviani, Poyhonen, Čepon, Janković, Brine, Šimšić

LINZ: Ouzas, Janny, Altmann, Hofer, Locke, Lebler, Dorion, O’Brien, DaSilva, Broda, Kristler, D’Aversa, Piche, Zusevics, Schofield, Lukas P., Spannring, Gaffal, Kirchschlager, Moderer, Kragl,  Naclerio, Ober