Krume Ivanovski

Minsk na -3

Današnji dan je protekao gotovo bez ikakve akcije u KHL-u. Jedini susret odigran je u Minsku, gdje domaći Dinamo bio nemoćan pred gostima iz Novosibirska.

Treba reći da je to bio izrazito grub susret, igrači su na klupi za kažnjene proveli ukupno 49 minuta. Već nakon dvije minute igre igrač Sibira Konev je dobio 5+20 min zbog izrazito grubog naleta na Gavrusa, igrača četvrte Dinamove linije.

Sredinom prve trećine obje su momčadi ostale bez jednog igrača, te se igralo 4-na-4, a onda je uslijedila akcija Sibira koja je rezultirala prvim pogotkom na susretu, strijelac je bio Šumakov, a akcija je definitivno ”play of the day”.

Do kraja prve trećine Kopejkin je postigao još jedan pogodak za Sibir, i stavio ih u solidnu prednost nakon prvih dvadeset minuta susreta.

Brojna su bila isključenja na susretu, a jedno isključenje domaćih igrača Ožiganov je pretvorio u vodstvo Sibira od 0:3.

Nakon trećeg pogotka strasti su uzavrele, igrači Dinama su bili nervozni što je rezultiralo sa dva obostrana isključenja zbog grubosti u razmaku od samo četrdesetak sekundi. No, do kraja trećine ipak Kulakov postigao pogodak za 1:3 i kakvu takvu nadu Dinamu da može do bodova pred domaćom publikom. Nije ni potrebno napomenuti da je bod, odnosno asistenciju upisao bivši medvjed Ellison.

U trećoj trećini, u 46. minuti rasplinule su se sve nade Dinama da može do bodova. Kugrišev je postigao powerplay pogodak za konačnih 1:4.

Nakon ove utakmice i Dinamo i Sibir se nalaze na šestom mjestu u svojim konferencijama, ali Dinamo ima 40 bodova, dok Sibir ipak ima nešto skromnijih 29 bodova.

 

Photo by Krume Ivanovski/khl.hr