Photo: Tamás Buti/Flickr

Milijun eura za nastup u Extraligi!

Početkom tjedna izjavio je Richard Lintner, povjerenik slovačke Extralige, kako netko želi igrati u najvišem rangu slovačkog hokeja. Iako nije konkretizirao državu ni ime kluba, prema nekim izvorima radi se o mađarskom Miskolcu. Čak su spremni za to i platiti.

“Imam informacije da žele uložiti neke novce – govori se o milijunu eura”, kazao je Viliam Ružička, predsjednik trenčinske Dukle.

Ako plate, neka dođu

Kad bi se taj novac razdjelio na extraligaše, svaki bi dobio 100 tisuća eura.

Atmosfera oko eventualnog ulaska stranog kluba u slovačku Extraligu je otprilike ovakva: ako plate, neka dođu! Svima bi dobro došla financijaska injekcija, a prema informacijama kojima raspolažu u slovačkim hokejskim krugovima, Miskolc ima novaca da stvori respektabilnu ekipu, koja bi bila čak i bolja od većine aktualnih Extraligaša.

Predsjednik Nitre podržava ideju:

“Dobra je vijest da netko želi k nama doći, a ne otići iz Extralige, kako je bilo u prošlosti”, prenosi HN.

Mislio je na odlazak Slovana u KHL 2012. godine, zanimanje Piešťana za ulazak u EBEL, postoji zanimanje i u Zvolenu te Banskoj Bystrici za odlazak.

Miskolcu, ili bilo kojem stranom klubu, za ulazak u slovačku Extraligu treba suglasnost slovačkog Saveza. Ako se klubovi dogovore, Savez im neće raditi probleme.

Ipak, nisu svi suglasni s ovim prijedlogom.

“Osobno smatram da ovo neće podići razinu Extralige. Ako želimo doći na nivo Italije, Slovenije, Hrvatske ili Rumunjske, neka im bude”, kazao je za slovački portal HN Vladimir Paštinsky, dugogodišnji povjerenik najjače slovačke hokejske lige.

Ukratko o Miskolcu

Klub iz sjeveroistočne Mađarske osnovan je 1978. godine. Utakmice igra u dvorani kapaciteta nešto manjeg od 1500 mjesta. Trenutno je član međunarodne MOL lige i mađarskog prvenstva. Trener im je Kanađanin Bob Dever, a osim Mađara, u klubu igraju tri Kanađana, dva Amerikanca i Finac. Trenutno ima potporu pedesetak manjih sponzora.