Photo: Krume Ivanovski/khl.hr

Metalurgu prvi trofej sezone

Ponedjeljak 22. 8. 2016. poseban je datum u srcima hokejski fanova diljem Rusije, a i šire. Pa tako i navijača zagrebačkih Medvjeda. Iako zagrebački oklopnici u novu, četvrtu epizodu KHL avanture kreću tek sutra na ledu Toljatija, velika većina sigurno je gledala danas dvoboj otvaranja nove sezone, devete po redu.
 
Branitelj naslova Metalurg iz Magnitogorska u svom je gradu dočekao drugog finalista, moskovski CSKA. Prije same utakmice malo su se Lisice iz grada metala šepurile ogromnim trofejem Jurija Gagarina, koji se dodjeljuje prvaku Kontinentalne hokejske lige. Usput rečeno, najteži je hokejski trofej na svijetu. A nije ga lagano ni osvojiti.
 
Dobru partiju, s čak pet pogodaka, pregršt akcije i pravim hokejem prikazali su prošlogodišnji finalisti. Bolje je počelo za CSKA koji se već nakon 2 i pol minute našao u vodstvu, nakon lijepog pogotka Dmitrija Kugriševa.

Посмотреть видео   

Nakon toga CSKA se nije opustio, već napao još jače i žešće, ali u dvije izvjesne prilike na polovici trećine nisu uspjeli matirati Vasilija Košečkina još koji put.

U 15. minuti, zato, vraća se Magnitka – Oskar Osala poravnava rezultat na 1:1, nakon lijepe akcije, u kojoj je imao Tomaša Filippija na drugoj strani, ali odlučio se sam završiti akciju te dobro odmjerenim udarcem svladao Viktora Fastha.
 Prije kraja prve dionice Sergej Mozjakin je, ako je još bilo nekoga da sumnja, pokazao zašto je jedan od najboljih napadača u Ligi, ako ne i najbolji (pogotovo odlaskom Aleksandra Radulova preko bare), kad je ovim pogotkom donio prvo vodstvo domaćem sastavu.
Nakon te prve trećine strasti su se, donekle, primirile, iako je u par navrata bilo ozbiljnih izgleda da će izbiti tučnjava. Suci su to, po običaju, spriječili.
 
Na 3:1 povisio je u 24. minuti Sergej Tereščenko u situaciji s igračem više, a konačnih 3:2 postavio je dvostruki strijelac Dmitrij Kugrišev u 32. minuti.
 
Oskar Osala i Aleksej Bereglazov skupili su po dvije asistencije u domaćem sastavu.
 
U većini statističkih kategorija ove momčadi bile su jako izjednačene, pa je CSKA imao samo jedan udarac više (29) od momčadi iz Magnitogorska (28).

Посмотреть видео

Photo: Krume Ivanovski/khl.hr