Photo by Krume Ivanovski / KHL.hr / krumeivanovski.com

Medvjedi traže revanš protiv KAC-a

Nakon dva teška i bolna poraza, zagrebački Medvjedi u Ledenoj dvorani Doma sportova dočekuju stare znance iz Klagenfurta, KAC. U prošlom kolu KAC je na Medvjedima prekinuo seriju od osam poraza, dok Medveščak još čeka na domaću pobjedu u međurundi.
 
KAC izgleda kao savršena prilika za tu prvu pobjedu s obzirom na to da su u Zagrebu slavili posljednji put davne 2013. godine. Medveščak je od tada do danas nanizao pet domaćih pobjeda protiv sastava iz Koruške, od toga tri u natjecateljskim utakmicama.
 
Bilanca s KAC-om ove sezone vrlo je izjednačena, međutim daje malu prednost zagrebačkim plavima: Medvjedi su ostvarili dvije čiste pobjede i jednu nakon produžetka, što bi značilo da Medveščak u ovoj sezoni vodi 3-2. Zagrebački oklopnici osvojili su 8 bodova, nasuprot KAC-ovim 7, a postigli su i dva pogotka više u 5 međusobnih susreta.
 
Najzaslužniji za takav razvoj događaja su svakako Samson Mahbod (2+4) i Tomaš Netik (1+5) s po šest bodova, Michael Boivin, Tyler Morley i Tero Koskiranta na konto su upisali po 5 bodova. Finac je svih pet zaradio asistencijama.
 
S druge strane prijete Martin Schumnig (1+3) i Julian Talbot (2+2) s po četiri boda. Manuel Ganahl dodao je tri pogotka, a Thomas Koch dva.
 

KAC bez kažnjenog Kapstada

 
Američki bek Kevin Kapstad neće na led sljedeće četiri utakmice zbog naleta na Adama Deutscha u prošlom kolu. Kapstad je unutar 24 mjeseca ponovio isti prekršaj te igrao vrlo opasno po protivnika, stoga mu je kazna udvostručena. Situacija sa zagrebačkim braničem zasad je nepoznata, no neke indikacije govore da neće na led protiv KAC-a u petak.
 

Izgledno je da će se glavna bitka vodili specijalnim timovima. Medveščak je slabiji i u napadu s igračem više i u obrani s igračem manje. Medveščak dijeli drugu poziciju s još dvije momčadi (Grazom i KAC-om) po broju situacija kada su imali igrača više, no kriminalno loša iskoristivost od samo 13.7% (27 golova u 197 PP) postavlja ih na začelje lige. KAC je nešto bolji sa 16.8% (8.) i upravo u tome tražit će priliku za prekid crnog niza u Zagrebu. Kakva će biti situacija s isključenjima i igračem više (sjetimo se gostovanja Bikova 10. veljače) ne možemo znati, ali Medvjedi se moraju pripremiti na sve.
 
Nakon utakmice u Klagenfurtu Sondre Olden je izjavio kako su Medvjedi sami ispustili pobjedu i doveli se u tešku situaciju igrati 6-na-3 i 5-na-3 te “glupim prekršajima pred kraj susreta servirali protivniku priliku za povratak”.
 
Bilo kako bilo, Medvjedima predstoje još četiri utakmice nakon KAC-a, od toga dva teška gostovanja, a pobjeda pred svojim navijačima je ono što im treba da sada ulove ritam i možda posljednji vlak za hvatanje dobre pozicije. Klagenfurt bi se pobjedom odvojio na 5 bodova razlike, a to je onda iznimno teško dostižno. Pobjeda Medveščaka značila bi preskakanje KAC-a i moguće i Innsbrucka, ovisno o ishodu njihovog dvoboja s Linzom, te u najboljem slučaju zauzimanje četvrtog mjesta na tablici.

 

Medveščak vs. KAC

MEDVEŠČAK KAC
Pozicija 6 5
Bodovi 3 5
Forma LLWLL LLLLW
Najbolji igrači Tyler Morley, 60 bodova (24+36)
Sondre Olden, 52 boda (26+26)
Tomas Netik, 40 bodova (14+26)
Johannes Bischofberger, 32 boda (14+18)
Thomas Koch, 32 boda (13+19)
Manuel Ganahl, 30 bodova (14+16)
Najbolji vratar Vilim Rosandić, 91.7%, 2.76 GAA Tomaš Duba, 90.5%, 2.49 GAA
Igrač više 13.7% (12) 16.8% (8)
Igrač manje 80.5% (7) 80.8% (6)
Efikasnost 9.02% (7) 7.82% (12)
Photo by Krume Ivanovski / KHL.hr / krumeivanovski.com
Medvjedi traže revanš protiv KAC-a

Hoće li Medvjedi vratiti KAC-erima za poraz u prošlom kolu?

Thank you for the vote!