Medveščaku poraz nakon raspucavanja, udaljeno doigravanje sada još dalje

(null)

ČEREPOVEC – Izjednačenje Andrewa Murraya u zadnjoj trećini je utakmicu odvela u produžetke te kasnije i raspucavanje, no u natjecanju vještina su domaćini prevladali.

James Wright, Bill Thomas i Pascal Pelletier nisu uspjeli zatresti mrežu s jednog kraja leda, dok je s druge strane leda Dmitrij Kagarlickij pronašao mrežu iza Heetera za pobjedu domaćina 4:3 nakon raspucavanja.

Medveščak je kroz početak i prvu polovicu zadnje trećine tražio pogodak za izjednačenje, a nakon 7:46 minuta je isti i pao. Hutchinson i Morrisonn su upisali njihove druge asistencije utakmice, dok je Andrew Murray pronašao mrežu iza vratara Severstala za 3:3.

Da se Medveščak bori s vremenom te da šanse za ulazak u doigravanje nisu na strani Zagrepčana, vidjelo se već i u igri od početka utakmice. Agresivan start rezultirao je s tri kazne za Medvjede, od kojih je jedna bila desetominutska disciplinska za Leina. Unatoč tome, Medvjedi su došli do prvog gola utakmice. Andrew Hutchinson je pronašao Billa Thomasa, koji je poslao pak ka golu domaćina, no putanju je paku skrenuo James Wright te time nakon 13:23 minuta doveo Medveščak u vodstvo.

Nakon gola Wrighta su uslijedile još kazne Edwina Hedberga zbog pretjerane grubosti (nakon 14:58) i Billa Thomasa minutu i sedam sekundi prije isteka vremena u prvoj trećini zbog povlačenja palicom. Medveščakov penalty kill, već pomalo izmiren koliko je bio na dežurstvu kroz prvu trećinu, nije se uspio obraniti 45 sekundi prije kraja prvih 20 minuta. Asistencije Logana Pyetta i Pavela Lukina su prethodile golu Maksima Trutjova za izjednačenje.

Nakon 5:08 minuta u drugoj dionici igre, Medveščak se ponovo morao braniti s igračem manje – Martinović je ovog puta zasjeo na klupu za kažnjene. Medvjedi su se obranili, no 18 sekundi nakon što su gosti ponovo bili kompletni, Anatolij Nikontsev je zatresao mrežu iza Heetera za vodstvo domaćina.

Samo dvije minute i 13 sekundi nakon gola Nikontseva, Shaone Morrisonn i Patrick Bjorkstrand su pronašli Billa Thomasa koji je vratio utakmicu u egal. Utakmica, pak, nije dugo ostala izjednačena. Četiri minute i 10 sekundi poslije gola Thomasa, Nikolaj Kazakovtsev ponovo donosi domaćinima prednost.