Alexx Privitera / Photo by Krume Ivanovski

[Medveščak] Težak poraz u Mađarskoj

Težak i bolan početak nove sezone imali su Medvjedi u mađarskom Fehervaru. Ukupno pet pakova vadili su Medveščakovi vratari iz mreže te s konačnih 5:2 napuštaju Mađarsku bez bodova. Vremena za rekuperaciju i dubinske analize baš i nema jer već u nedjelju zagrebački oklopnici gostuju u Villachu.
 
Dva pogotka za Albu postigao je Daniel Koger, dok su po jedan dodali Istvan Sofron, Csanad Erdely i Arttu Luttinen. Na strani Medvjeda precizni su bili Sondre Olden i Kyle Hardy.
 
Alba je bolje otvorila susret i već u početnim minutama imala znatno bolju igru, stvrajući par izglednih šansi, ali bez pogodaka. Neriješeno je bilo do 13. minute kada Istvan Sofron probija blok i dovodi domaćina u vodstvo. Na 2:0 povisio je Erdely dvije minute kasnije, a tim se rezultatom išlo na prvi odmor.
 
Početkom druge dionice Medveščak pritišće gas, Arttu Luttinen zarađuje kaznu zbog povlačenja, a to je iskoristio Sondre Olden koji u 23. minuti vraća Medvjede u život. Sreća je bila kratkog vijeka jer u 27. Daniel Koger povisuje na 3:1, a u 32. koristi igrača više za visokih 4:1.
 
U tom trenutku trener Medveščaka Aaron Fox mijenja Rosandića za Mathieua Corbeila, pet minuta kasnije Kyle Hardy smanjuje na 4:2, ali minutu kasnije konačnih 5:2 postavlja Arttu Luttinen.
 
Carrtuh MacMillan na vratima Albe imao je 92.9% obrana, a Medveščakovi se vratari nisu naročito proslavili.
 
U drugom kolu prvenstva Alba gostuje u Beču, a Medeščak kod već ranije spomenutih Orlova iz Villacha. Obje utakmice na rasporedu su u nedjelju u 17:30.


Photo by Krume Ivanovski