MedvescakVitjazKrume

Medveščak: Spartanska osveta

Medveščak protiv Spartaka s manje kazni mora pronaći put do bodova

Medveščak je u ponedjeljak herojski pao pred aktualnim prvakom KHL-a, SKA iz St. Peterburga. Uspjeli su u dva navrata dohvatiti vodstvo domaćina te izjednačiti, no na kraju je momčad predvođena Iljom Kovaljčukom ipak prevladala?

Zašto?

Kazna Alexandrea Bolduca nešto manje od pet minuta prije kraja je Petrograđanima savršeno sjela te su s igračem više kapitalizirali te si osigurali bodove. No, nije ovo Medvjedima prvi put da su zbog kazni izgubili bodove koji u ovo doba sezone vrijede dvostruko. Započela je ta saga prvim susretom u 2016. kada je u Zagreb u goste došao Jokerit. Suci su više sudili, a Jokerit je svoju nenadmašljivu vještinu na ledu jasno pokazao.

Nama nije u planu bilo nadmudrivati se s jednom od najboljih momčadi lige po pitanju specijalnih momčadi, no kriterij suđenja nas je vjerujem sve ostavio s malo upitnika i niti mi niti Jokerit nismo uspjeli naći sredinu i obje momčadi su se u puno prilika našle s isključenjima” rekao je nakon tog susreta glavni strateg Medveščaka, Gordie Dwyer. “Njihova dva pogotka u igri s igračem više su napravila razliku večeras.”

Na gostovanju u Rigi je Medveščak uspio održati stopostotni učinak na penalty killu i pobijediti sa 5:2, usprkos 49 kaznenih minuta za zagrebački klub. Nizbrdo je ponovo krenulo prošlog tjedna u petak, kada je u Zagreb došao Spartak, inače Medveščaku rival za doigravanje te s igračem više vratio utakmicu u egal te s dva igrača više preokrenuo utakmicu na 2:1. Tako je bilo i nakon 60 minuta.Medveščaku s devet preostalih utakmica u sezoni pod hitno trebaju bodovi, a prilika za revanš Spartaku se pruža već večeras u 17:30h u moskovskoj Lužnjiki areni.

No, ako Medveščak želi do bodova, mora pronaći način kako da smanji isključenja, posebno u kritičnim fazama utakmice, a ako dođe do tih isključenja, mora se znati nositi s njima te posebno ne dobiti dodatne dvije minute da se nađu s dva igrača manje. Penalty kill Medveščaka je kroz zadnjih nekoliko sezona uvijek bio među boljima u ligi zahvaljujući “specijalistima za igru s igračem manje”, Michaelu Glumcu, Nathanu Perkovichu, onda iz prijašnjih sezona kapetanu Andrewu Murrayju. No, trener Dwyer je iz nekog razloga u zadnjih nekoliko utakmica odlučio znatno smanjiti minutažu Perkovichu.

Ako na led ne stavljate jednog od najboljeg “penalty killera” u momčadi, ne možete ni očekivati da će vam igra s igračem manje biti bajna..

Photo Krume Ivanovski