Dr Ljiljana Vukota Nathan Perkovich Adam deutsch Tuukka mantyla Tom Zanoski Patrik Bjorkstrand Stefano Giliati

Medveščak ponovo u borbi protiv raka

Kao i listopada prošle godine, Medvjedi su odlučili još jednom jasno dati do znanja kako postoji jedna stvar koja je ipak ispred bilo kojeg rezultata ili pozicije na ljestvici, a to je zdravlje. Upravo kako bi pokazali da su djela važnija od riječi, da brinu o svojim navijačicama i svim ženama kojima je potrebna pomoć i podrška, Medvjedi po drugi puta u klupskoj povijesti skidaju svoju tradicionalnu, plavu boju i oblače pomalo neobičnu, ali vrlo šarmantnu, ružičastu. Ružičasti dres s jasnom porukom: “ŽIVOT JE VRIJEDAN, ČUVAJTE GA!”

Karcinom dojke je danas toliko raširen u svijetu da je potreba za edukacijom, prevencijom i potporom sve veća i sretni smo ako na bilo koji način možemo pomoći. Ovi ružičasti dresovi odlično izgledaju i sigurno će postati prepoznatljiva slika u borbi protiv karcinoma dojke. Iako u prvenstvu imamo 27 protivnika, mislimo da je upravo rak najveći i najopasniji protivnik svih nas na kojega treba konstantno obraćati pažnju. Sretni smo i ponosni da možemo biti dio ove priče te vjerujemo u uspjeh ove akcije!“, rekao je Stefano Giliati.

Vrhunac kampanje Medveščaka u podizanju svijesti o opasnosti ženskih malignih bolesti, a posebice raka dojke, bit će u petak, 30. listopada u 18:30, kada će Medvjedi, uz svoju standardnu hokejsku opremu, navući ružičaste dresove i u njima isklizati na led Ledene dvorane Doma sportova.

U istom trenutku kad Medvjedi iskližu na led ružičasti dresovi u kojima Medvjedi igraju ovu posebnu utakmicu, krenut će u posebnu humanitarnu licitaciju. Licitacija će trajati pet dana, a sav prihod prikupljen humanitarnom licitacijom bit će doniran Udruzi oboljelih od karcinoma dojke Sve za Nju.

Najvjerniji navijači Medvjeda i svi oni s velikim srcem koji se žele svojim doprinosom uključiti u ovu humanitarnu akciju moći će ove posebne dresove i potpisane pakove naći na licitaciji putem interneta na www.AUKCIJE.hr, na brojevima telefona 01 65 20 739 i 01 65 866 13 ili e-mailu na info@aukcije.hr. Licitacije započinju s prvim sučevim zviždukom u 18:30 sati 30.10.2015., a završavaju pet dana kasnije, u ponedjeljak 02. studenog 2015. u 20:00 sati.

Početna licitacijska cijena svakog ružičastog dresa iznosi 400 kn, a vlasnikom će postati onaj tko ponudi najvišu donaciju.

Listopad je mjesec borbe protiv karcinoma dojke i Udruga već ga tradicionalno sedam godina obilježava kroz razne kampanje i akcije. Treba naglasiti da nije samo listopad taj mjesec u kojem se treba brinuti i podizati svijest o karcinomu dojke, već se briga o zdravlju treba provoditi kontinuirano kroz cijelu godinu. Naša kampanja započela je početkom listopada, a završavamo idući petak, 30. listopada hokejaškom utakmicom. Ovo će biti druga godina u kojoj na ovaj način surađujemo s hokejašima i navijačima Medveščaks i oplemenjujemo cijelu kampanju“, izjavila je Predsjednica Udruge Almenka Balenović.