Photo: Davor & Dea Sajko

[Medveščak] Medvjedi se nakon trilera vraćaju doma s bodom

ZNOJMO – Nakon odlične utakmice u kojoj je palo čak dvanaest pogodaka, produžetka i trilera kaznenih udaraca, Medveščak se u Zagreb vraća s bodom. Znojemski Orli treći put u povijesti su bili uspješniji od Medvjeda, kojim je došlo pružiti potporu 50-ak navijača iz Zagreba.

U redovima Znojma 3 boda skupio je Nicolas Hlava (1+2), po dva su dodali Erik Nemec, Patrik Parkkonen i Anthony Luciano. Za Medveščak Greg Mauldin skupio je 4 boda (2+2), Mike Aviani imao je 3 (0+3), a po dva boda upisali su Yann Sauve i Nikolaj Lemtjugov.

Za zagrebačku momčad nije počelo dobro – već u 14. minuti domaćini su bili u prednosti 4:1. Sve je počelo u trećoj minuti: Medvjedi su izgubili pločicu pred svojim vratima, trojica Orlova bili su pred Lisutinom a Nicolas Hlava je prevario vratara plavih. Tijekom prve trećine Medvjedi su izgledali jako loše, bezidejno i bez motivacije. Samo su Sylvestre i Armstrong nešto pokušavali, tijekom cijelog susreta su bili među najboljima u redovima Medveščaka. Potonji je u petoj minuti imao veliku priliku s desne strane, ali pak je prošao kraj gola.

U 6. minuti Sylvestre je izjednačio s iste pozicije kao Armstrong, međutim on je pogodio desni kut Halaszovog gola.

Znojmo je ponovno pritisnuo te su pogotke postizali Anthony Luciani (9.), Patrik Novak (10.) i Radim Matuš (14.). Nakon trećeg pogotka Ivan Lisutin je krenuo prema klupi, a zamijenio ga je mladi Vilim Rosandić, koji je ponovno briljirao. Vili je skupio 41 obranu, odnosno 91,1%. Lisutin je nakon osam udaraca tri puta išao po pak u mrežu.

U drugoj trećini igrao se otvoreniji hokej, već u prve tri minute bila je po jedna velika prilika na svakoj strani – za Medvjede je prečku pogodio Sylvestre, minutu nakon prečku gađa i CJ Stretch.

Sylvestre je imao novu priliku sam pred vratarom u 26. minuti, međutim Halasz ga je pričekao i odbio pločicu pored vrata. Marek Kaluš i Radek Matuš imali su svaki po veliku priliku na drugoj strani, međutim Rosandić je ostao koncentriran i uspješno odbio oba napada.

Nakon toga Medvjedima se otvorilo: prvo je smanjio Yann Sauve s igračem manje, koji je odbijeni pak lagano poslao za leđa Halasza u 32. minuti, u 35. Lemtjugov pronalazi Grega Mauldina koji silnim udarcem probija domaćeg vratara za 4:3. S tim rezultatom išlo se na drugi odmor.

Na početku posljednje trećine vatromet – prvo je Erik Nemec na isteku 42. minute iz blizine povisio na 5:3, da bi zatim u 44. u razmaku 26 sekundi Tomaš Kudelka i Greg Mauldin izjednačili na 5:5. Nakon prve trećine na led je isklizao potpuno drugačiji Medveščak.

U 53. minuti Adam Sedlak je zaradio isključenje za spoticanje, minutu nakon igrača više koristi David Brine za prvo vodstvo Medveščaka u današnjoj utakmici. Pet minuta prije kraja isključenje za povlačenje je zaradio Sylvestre, a točno na isteku kazne pogodak za 6:6 i produžetak postigao je Mikko Vainonen silovitim udarcem s plave linije.

U trećoj trećini Znojmo je natpucalo Medvjede čak 26:8, u produžetku je omjer bio 5:2, a Vilim Rosandić držao je neriješeno do samog kraja. U raspucavanju jedini precizan bio je CJ Stretch u četvrtoj seriji za drugi bod domaćih.

„Trenutno momci nemaju puno za izgubiti, jako smo nisko na tablici, htjeli smo izaći na led i odigrati najenergičnije moguće. Nakon slabog ulaska u utakmicu pokazali smo karakter, vratili se u utakmicu, razgovarali smo u svlačionici, imali smo dvije opcije – izaći i boriti se ili ostati posramljeni. Odabrali smo pravi put“, rekao je poslije susreta glavni trener Aaron Fox.

„Nitko nije igrao dobro u prvoj trećini, kako je susret odmicao prve dvije linije su bile jako efikasne, što nam je u konačnici donijelo bod.“

Upitan o učinku Vilima Rosandića, kazao je: „Bio je odličan, u protekla dva mjeseca je stvarno solidan, zbog njega imamo prilike za osvajanje bodova, ne mogu više tražiti od njega.“

„Momci na ledu su bili itekako svjesni naših navijača ovdje, drago nam je da nas vjerno prate na gostovanjima“, prokomentirao je potporu navijača u Znojmu Fox, čija se pjesma i nakon susreta orila Nevoga Arenom.

Nije mogao izbjeći pitanje o glasinama koje kruže kuloarima kako je ovo moguće bila posljednja utakmica Medveščaka ove sezone i uopće u EBEL-u.

„Ne vjerujem u to, znam da svi u Zagrebu naporno rade na tome da se riješe trenutni financijski problemi. Nadamo se pozitivnim vijestima ovog tjedna, želimo nastaviti gurati ovaj projekt prema naprijed i dovršiti sezonu. Nemam sve detalje, bavim se sportskim dijelom, igračima, igrom, želim izvući maksimum iz njih u ovakvim teškim vremenima.“

Još uvijek nemamo jasan odgovor gostuje li Znojmo u utorak u Ledenoj ili ne.

Photo: Davor & Dea Sajko