Photo by Krume Ivanovski / Krumeivanovski.com

[MEDVESCAK] Goran Bezina potpisao za Medveščak!

Sad već davne 2009. kad je Medveščak postao član EBEL lige “internet bojna” krenula je sa traženjem brojnih imena Cro-nucka, emigracije, odnosno naših hokejaša iz velikog svijeta.

Goran Bezina je tad bio već dugogodišnji kapetan ženevske momčadi “Geneve – Servette”, ali dostupan je bio njegov mlađi brat Toni. Nakon probnog roka razišao se sa klubom i sve je dobilo sudski epilog. 8 godina kasnije, Goran Bezina novi je igrač Medveščaka. Tko bi to mogao prognozirati?

2009. svima su nam bile pune uši Oreškovića (Victora i Phila – obojica su umirovljeni), Martinovića (Saša i Siniša), Kostovića (Darija i mlađeg Filipa), Andy Sertich je potpisao, a želja je ostao Marty Sertich, došao je i Pokulok, a tu su bili i brojnih drugi igrači. Vlasic je igrao u NHL-u, Will Mitchell također, a tu su bili i Perkovich, Draženović, Popovic, Dekanich, Vukovic i mnogi drugi igrači. Velik broj ovih igrača zaigrao je u Zagrebu, a gotovo svi koji su došli, otišli su ili u hokejašku penziju, ili u velik svijet sa gorkim okusom u ustima.

Dekanich

Još 2009. je Tom Zanoški odbio primit Belinića koji je u SAD-u i Kanadi tražio igrače. Davno je to bilo, pred gotovo 8 sezona!

2011. na Winter Classic utakmici na Šalati pojavio se Kostović i potpisao na vjernost Zagrebu gdje će se zadržati sljedeće četiri godine, nešto kasnije došao je i Martinović, Ouzas i renesansa zagrebačkog hokeja mogla je početi. Sezona 2011./12. tako je odlično i počela, ali i “epski” završila.

Ulaskom Medveščaka u KHL odjeknula je vijest – Dekanich je novi vratar! Nešto nakon toga potpisao je i Popovic, došao je Mark Katic, ali i Mike Glumac. Sve se činilo odličnim, no samo tri sezone kasnije Dekanich je ponovo u Sjevernoj Americi, Popovic u Klagenfurtu, a Glumac je sve stariji. Kostović je u igračkoj mirovini, Martinović u DEL-u i jedina želja koja je ostala, ali i jedina nada Medveščaka je Goran Bezina.

Kostović i Martinović u dresu Hrvatske

Kostović i Martinović u dresu Hrvatske

23. lipnja 2016. Geneve-Servette objavio je da je Goran Bezina nakon 12 sezona odlučio napustiti Ženevu i NLA i postao novim igračem Medveščaka. Bezina je tako drugi (odnosno treći ako brojimo Tonija) igrač iz Splita. Dalmatinski korijeni i fizičke predispozicije stvaraju vrhunske sportaše, stoga nada stoji da će se organizirati i led u jednom od jadranskih gradova, no to zasigurno mi nećemo doživjeti.

Bezina je kao ljevoruki branič posljednjih 12 godina proveo u švicarskom klubu Genève-Servette HC, u kojemu je deset godina bio kapetan. Oduvijek miljenik navijača i pravi motivator u svlačionici, za sebe će reći da je otvorena duha i spreman na izazove te se nada da će ga i zagrebački navijači prihvatiti, a u smijehu će dodati: „Iako sam iz Splita, ali sve je to isto, sve je to moja, naša Hrvatska, jedna domovina.“

Kada je došla ponuda iz Zagreba, iz Hrvatske, nisam dvojio niti sekunde. Znam kakva je atmosfera, znam kakve navijače klub ima i ne bojim se napraviti promjenu za koju znam da će biti velika. Uzbuđen sam i sretan što ću igrati doma i jedva čekam da avantura počne“, rekao je Bezina nakon potpisivanja ugovora.

„Goran je velik i jak ofenzivni branič s jako puno iskustva i kvaliteta vođe koji bi trebao igrati značajne minute. Obzirom na njegovo porijeklo, jako nam je drago što će se priključiti klubu. Goran se jako veseli što dolazi doma i što će biti dio naše momčadi“, izjavio je Aaron Fox, sportski direktor Medveščaka prilikom objave transfera.

Op.a. Bezinu sam upoznao u Švicarskoj u Davosu na Spengler Cupu kad sam mu donio dres reprezentacije i u tim razgovorima pokazao se kao odličan sportaš, čovjek i profesionalac stoga mu želim svu sreću i nadam se da će u 9. sezoni Medveščak postati klub za kakvog smo navijali u prvim “ebel” sezonama, klub kakvog smo pratili i voljeli na gostovanjima i kod kuće. Gorane, sretno i dobrodošao!

Naslovna fotografija: Krume Ivanovski

DAVOS, 31DEZ14 - Die Spieler Alexandre Picard (L), Goran Bezina (M) und Daniel Vukovic (R) feiern mit dem Pokal nach dem Gewinn des 88. Spengler Cup am 31. Dezember 2014 in Davos. Player of Geneve Servette HC celebrates after winning the ice hockey final game between Salavat Yulaev Ufa and Geneve Servette HC during the 88th Spengler Cup tournament in Davos, Switzerland, December 31, 2014. swiss-image.ch/Photo Andy Mettler

DAVOS, 31DEZ14 – Die Spieler Alexandre Picard (L), Goran Bezina (M) und Daniel Vukovic (R) feiern mit dem Pokal nach dem Gewinn des 88. Spengler Cup am 31. Dezember 2014 in Davos.
Player of Geneve Servette HC celebrates after winning the ice hockey final game between Salavat Yulaev Ufa and Geneve Servette HC during the 88th Spengler Cup tournament in Davos, Switzerland, December 31, 2014.
swiss-image.ch/Photo Andy Mettler

[MEDVESCAK] Goran Bezina potpisao za Medveščak!

Može li se Medveščak "preporodit" naredne sezone?

Thank you for the vote!