Photo by Davor Sajko / KHL.hr / HRsport.net

Medveščak doveo pojačanja – kanadskog “Hovinena” i napadača!

Prodajom Brulea Medveščak je izgleda “rješio” dug i skinuo kaznu s predsjednika Gojanovića i tako doveo dva nova igrača. Expresno su “pozvani” gore Gajdučenko i Zanoški, a Lessio i MacIntyre dovedeni su s one strane bare.

Kako kaže PR Medveščaka, u napad se priključuje 23-godišnji Lucas Lessio, drugi pick Arizona Coyotesa na NHL Draftu 2011. godine. Sezona nakon Drafta bila je njegova najproduktivnija u momčadi Oshawa Generalsa te je kroz 66 utakmica upisao 62 boda (34+28). Dvije godine potom ovo brzo krilo iz Maplea, Ontario, debitirao je u dresu Coyotesa, a po povratku u AHL filijalu, Portland Piratse bio je prvi strijelac momčadi (29 golova kroz 69 utakmica).

Protekle dvije sezone proveo je između AHL-a i NHL-a, a u prošlom prijelaznom roku je iz Coyotesa otišao u Montreal gdje je za Canadiense odigrao 12 utakmica.
„Lucas bi u momčadi trebao zamijeniti Brulea. On je vješt igrač koji ima brzinu i u igru unosi energiju. Prošle sezone igrao je u NHL-u i vidimo ga kao dobro i korisno pojačanje za klub“, izjavio je prilikom objave transfera sportski direktor Medveščaka, Aaron Fox.

S druge strane, vratarsku poziciju će pojačati iskusni Drew MacIntyre, prekaljeni AHL-ovac s NHL iskustvom. MacIntyre je igrač kojeg slobodno možemo zvati Hovinenom AHL lige. Naime, kao i Hovinen u KHL-u, MacIntyre je bio najgori vratar u AHL-u ako gledamo igrače s minimalno 20 utakmica. Naime, u prošloj sezoni McIntyre u 28 odigranih utakmica u AHL-u imao svega 89,0% obrana što ga svrstava na 56., posljednje mjesto u poretku vratara s najmanje 20 odigranih utakmica. Primjerice, njegov 11 godina mlađi suigrač iz Charlottea Altshuller je također branio na 28 utakmica te je u njima imao 90,5% obrana.

Sigurno se pitate koja je razlika između ovih igrača? McIntyre ima boljeg zastupnika koji mu je pronašao mjesto u KHL-u dok mladi vratar rastura po ECHL-u. Ne treba smetnuti ni s uma da angažman nema ni Gašper Krošelj, a niti Robert Kristan, igrači sličnih kvaliteta, možda i većih, koji su po drugi puta uveli Sloveniju na Olimpijske igre, a sigurno bi doveli i navijače iz “dežele” na tribine Ledene. No koga briga za nešto prodanih ulaznica, jel tako? (op.a).

Robert Kristan, Photo by Davor Sajko / KHL.hr / HRsport.net

Medveščak doveo pojačanja – kanadskog “Hovinena” i napadača!

Kanađani ili Slovenci?

Thank you for the vote!