Photo by: Ross Bonander

Medveščak doveo najgoreg golmana Liige

Nakon kratkog lova na “blago”, navijači Medveščaka saznali su ime novog golmana zagrebačkih plavih. Niko Hovinen dolazi iz finske momčadi Pelicans i u 22 utakmice prošle godine osvojio je titulu – najgoreg golmana lige!

Sa prosječno 3.16 pogodaka po utakmici i slabih 88.1% obrana, Niko Hovinen tako je 30. golman finske Liige po učinku. Ovaj gorostasni momak (199cm) iz Helsinkija vlasnik je zlatne medalje sa SP na kojem je služio kao treći golman, ali je i osvajač austrijskog EBEL-a sa Salzburgom.

„Niko je finski vratar velikog okvira s neograničenim potencijalnom. Iza sebe ima KHL iskustva i veseli se prilici što će se moći boriti za minute među vratnicama i dokazati zašto je među najboljima u KHL-u“, izjavio je Aaron Fox, Medveščakov sportski direktor prilikom objave transfera.

Hovinen dolazi iz sportske obitelji u kojoj su roditelji bili poznati atletičari, dok su se sva trojica sinova odlučila za hokej. Otac, Seppo Hovinen bio je prvak Finske u bacanju koplja te je nastupio na Olimpijskim igrama u Montrealu 1976., dok majka, Ulla Lundholm, i dalje drži ženski finski rekord u bacanju diska. Nastupila je na Olimpijskim igrama 1984. u Los Angelesu gdje je završila nadomak medalji, na četvrtom mjestu. Nikov mlađi brat Miro, branič je finskih Pelicansa, dok se stariji brat Rami prestao baviti hokejom nakon juniorskih dana.

Nitko ne očekuje da Medveščak dovede najboljeg golmana iz Finske, no nisu baš morali niti najgoreg…

Photo by: Ross Bonander

Photo by: Ross Bonander

 

Medveščak doveo najgoreg golmana Liige

Je li Niko novi Krošelj?

Thank you for the vote!