Amur-Medveshchak-5

Martinović u Nürnbergu!

Saša Martinović ponovo ima klub. 31-godišnji branič Saša Martinović sa momčadi Thomas Sabo Ice Tigers iz Nürnberga potpisao je try-out ugovor. Martinović će na probi biti do sredine studenog.

Martinović je rođen u Fussenu, a vlasnik je i hrvatske putovnice. U karijeri je odigrao 360 DEL utakmica za Hamburg, Krefeld, Ingolstadt i Wolfsburg i postigao pritom 45 bodova. U dresu Medveščaka igrao je četiri sezone, dvije u EBEL-u, a dvije u KHL-u. Nastupio je u 110 EBEL utakmica (6G+19A), ali i 105 KHL utakmica (3G+7A). Za Medveščak je zaigrao i na prestižnom turniru Spengler Cup, a dva puta je nastupao i branio boje Hrvatske na Svjetskom prvenstvu.

Saša Martinović je iznimno iskusan, njemački branič, koji će našoj momčadi dati još veću dubinu u obrani” rekao je sportski direktor Ice Tigersa Martin Jiranek. “Evaluirat ćemo ga kroz naredna četiri tjedna i onda odlučiti hoćemo li mu dati ugovor za cijelu sezonu.

 KHL Medvescak - Avtomobilist , 30.9.2013. Photo by Davor Sajko / KHL.hr

KHL Medvescak – Avtomobilist , 30.9.2013. Photo by Davor Sajko / KHL.hr

Martinović će se u Nürnbergu pridružiti bivšim suigračima Kurtis Fosteru, Kyle Klubertanzu, Mattu Murleyu i Brandonu Segalu, ali i nekadašnjoj NHL superzvijezdi Danny Heatleyju. Momčad Nürnberga vodeća je u DEL ligi nakon deset kola sa sedam pobjeda i tri poraza.

Photo by Davor Sajko / KHL.hr